9.4.2021

Preview: Ružomberok cestuje do Senice

V sobotu 10. apríla 2021 o 17:00 odohrá Ružomberok štvrté kolo nadstavbovej časti o udržanie sa vo Fortuna lige na štadióne Senice. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Jánom Hasprom.

Liptáci odohrali v stredu vo Zvolene osemfinále Slovnaft Cupu s Dunajskou Stredou. Ruža prehrala 1:3, keď v závere stretnutia korigoval výsledok Martin Regáli a musela sa rozlúčiť s pohárovou súťažou. Dunajská Streda zaslúžene postúpila, lebo bola väčšiu časť zápasu lepšia. My sme sa jej vyrovnali až v druhom polčase, keď boli fázy, že sme boli aj trochu lepším mužstvom, ale nepremenili sme šance. Je to zaslúžený postup Dunajskej Stredy. My sa v súčasnej dobe sústredíme na oveľa podstatnejšiu vec a to je záchrana v lige. Všetky sily chceme vrhnúť do tohto boja,“ skonštatoval lodivod tímu spod Čebraťa.

V stretnutí s Dunajskou Stredou nastúpili v základe viacerí hráči, ktorí doteraz nedostali v lige veľa priestoru, prípadne ešte vôbec nezasiahli do súťažného zápasu ružomberského Áčka. Adrián Macejko a Jakub Luka mali prvý kontakt s mužským futbalom, prvýkrát nastúpil od začiatku v súťažnom zápase za Ružomberok aj Oliver Luterán. Boli veci, ktoré zvládli veľmi dobre, boli veci, ktoré zvládli trochu horšie, ale z celkového pohľadu to bolo dobré. Aspoň získali ďalšie skúsenosti a do budúcnosti to môže pre nich veľa znamenať,“ vyjadril sa na adresu svojich zverencov Ján Haspra.

V sobotu čaká Liptákov štvrté kolo nadstavbovej skupiny o udržanie sa vo Fortuna lige a tím spod Čebraťa sa predstaví na štadióne domácej Senice. Spodná šestka je naďalej veľmi vyrovnaná. Siedma Sereď má 28 bodov, ôsme Pohronie, deviaty Ružomberok, desiata Nitra aj jedenáste Michalovce doteraz získali 26 bodov a momentálne posledná Senica má na svojom konte 24 bodov. Bolo by divné, keby som povedal niečo iné ako to, že túžime vyhrať a získať tri body. Pevne verím, že ten zápas, ktorý to všetko zlomí raz príde a dúfam, že to bude už tento zápas v Senici,“ povedal šéf ružomberského realizačného tímu pred duelom so Záhorákmi. V základnej časti prebiehajúceho ročníka ich Ruža vo vonkajšom súboji zdolala 2:1, no doma im podľahla 2:3.

Do sobotného duelu nebudú môcť zo zdravotných dôvodov zasiahnuť obranca Lukáš Kojnok a útočník Tomáš Bobček a kvôli trestu za červenú kartu po druhej žltej nemôže odohrať jedno stretnutie stredopoliar Matej Kochan.

Na základe platných nariadení Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky sa aj najbližšie kolo Fortuna ligy musí odohrať bez účasti divákov. Priamy prenos zo stretnutia bude k dispozícii na internetovej stránke ifortuna.sk, ktorý môžete sledovať TU. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ten nájdete TU.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK