16.4.2021

Preview: V sobotu doma privítame Pohronie

V sobotu 17. apríla 2021 o 15:30 odohrá Ružomberok domáci zápas piateho kola nadstavbovej časti o udržanie sa vo Fortuna lige s Pohroním. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Jánom Hasprom.

Ruža sa v minulom kole predstavila v Senici, kde zvíťazila gólom Martina Regáliho 1:0. Ešte teraz mi je príjemne, keď si spomeniem ako sme sa vracali domov z toho zápasu. Získali sme tri body, čo nám veľmi pomohlo. Postavili sme sa trochu na nohy, lebo atmosféra už bola kadejaká. Postupne sa nám do zostavy vracajú hráči, ktorí boli dlhodobo zranení alebo boli po chorobe. Takže situácia je výrazne lepšia. Tešíme sa z troch bodov. Potvrdiť ich však teraz musíme v domácom zápase s Pohroním. Len v tom prípade budú mať zmysel,“ spomenul si tréner na uplynulé stretnutie.

Liptáci doteraz získali 29 bodov a patrí im priebežná deviata pozícia. Rovnaký počet bodov má aj ôsme Pohronie, s ktorým v sobotu odohrajú domáci súboj. O dva body viac do tejto chvíle vybojovala siedma Sereď. Naopak, o tri body menej ako Ružomberok s Pohroním majú na svojom konte desiata Nitra a jedenáste Michalovce. Momentálne posledná Senica si doteraz pripísala 24 bodov. Každý ligový duel je pri pohľade na vyrovnanú tabuľku nesmierne dôležitý. V sobotu nás čaká veľmi kvalitný súper, ktorý sa veľmi rozumne a kvalitne posilnil cez zimnú prestávku. Je tam veľa individualít, ale pevne verím, že naplno zabodujeme aj v domácom zápase,“ povedal Ján Haspra pred duelom so súperom, s ktorým Ruža v základnej časti doma remizovala 0:0 a na jeho pôde 2:2.

Súboj s Pohroním mal mať pôvodne výkop o hodinu a pol neskôr, ale v sobotu o 18:00 vstupujú ružomberské basketbalistky do finálovej série s Piešťanmi. Začiatok futbalového stretnutia sa preto zmenil na 15:30 a fanúšikovia môžu aspoň online sledovať obidva súboje. Počínanie našich basketbalistiek samozrejme sledujem. Celé mužstvo im veľmi fandíme. Je dobre, že sme posunuli čas zápasu, aby to nekolidovalo,“ dodal lodivod tímu spod Čebraťa.

Do sobotného duelu nebude môcť zo zdravotných dôvodov zasiahnuť útočník Tomáš Bobček a otázny je štart stredopoliara Petra Ďungela. Na základe platných nariadení Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky sa aj najbližšie kolo Fortuna ligy musí odohrať bez účasti divákov. Priamy prenos zo stretnutia bude k dispozícii na internetovej stránke ifortuna.sk, ktorý môžete sledovať TU. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ten nájdete TU.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK