30.4.2021

Preview: Cestujeme na východ Slovenska

V sobotu 1. mája 2021 o 17:00 odohrá Ružomberok zápas siedmeho kola nadstavbovej časti o udržanie sa vo Fortuna lige s domácimi Michalovcami. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Jánom Hasprom.

Ruža minulý víkend na domácom trávniku zvíťazila nad Sereďou 2:1 a pripísala si veľmi dôležité tri body. Dojmy sú fantastické. Ešte stále sa teším, ale už sa pripravujeme na ďalší zápas v Michalovciach. Zápas so Sereďou sme zvládli. Počas celého stretnutia sme boli lepším mužstvom. Útočnejším, pevnejším v defenzíve. Uvidíme čo bude v Michalovciach,“ povedal šéf ružomberského realizačného tímu.

Liptáci majú momentálne na svojom konte 35 bodov a nachádzajú sa na priebežnej siedmej pozícii. O bod menej má ôsma Sereď, deviate Pohronie doteraz získalo tridsať bodov, desiatej Senici patrí 28 bodov a jedenásta Nitra aj dvanáste Michalovce v predchádzajúcich dueloch vybojovali 27 bodov.

Tím spod Čebraťa sa v sobotu predstaví v Michalovciach. Ružomberok s týmto súperom doma dvakrát zvíťazil. V obidvoch prípadoch išlo o výhry v čase, kedy mužstvo súrne potrebovalo výsledkovú vzpruhu. Ruža v základnej časti vyhrala nad Zemplínčami 4:0 a v nadstavbe 2:0. Nemožno ale zabúdať na vonkajší súboj zo základnej časti, kedy Ružomberok prehral v Michalovciach 3:4. Zatiaľ s nimi máme dobrú sériu, ale ten zápas v Michalovciach nás stál strašne veľa, lebo podľa mňa sme najmä vďaka tomu zápasu nepostúpili do prvej šestky. Takže chceme sa revanšovať a zobrať z Michaloviec tri body,“ dodal Ján Haspra.

Do sobotného duelu nebudú môcť zo zdravotných dôvodov zasiahnuť stredopoliar Peter Ďungel a útočník Tomáš Bobček. Na súboj budú mať umožnený vstup len fanúšikovia Michaloviec, ktorí splnia všetky podmienky dané ÚVZ – TU. Priamy prenos zo stretnutia bude k dispozícii na internetovej stránke ifortuna.sk, ktorý môžete sledovať TU. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ten nájdete TU.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK