21.5.2021

Preview: Nadstavbu ukončíme na štadióne Pohronia

V sobotu 22. mája 2021 o 19:00 odohrá Ružomberok desiate kolo nadstavbovej časti Fortuna ligy s domácim Pohroním. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Jánom Hasprom.

Ruža minulý víkend doma zvíťazila nad Nitrou gólmi Mareka Zsigmunda a Martina Regáliho 2:0. Mužstvo spod Čebraťa sa výhrou definitívne zachránilo medzi elitou. Naopak, Nitre tento výsledok zobral už aj teoretickú šancu na zotrvanie v najvyššej súťaži. Pocity sú výborné, lebo sme sa definitívne zachránili v ligovom pelotóne. S odstupom času musím povedať, že sme hrali dobre aj keď bolo cítiť nervozitu. Až do streleného gólu sme sa trochu trápili, ale potom sa to už rozbehlo a zaslúžene sme zvíťazili,“ spomenul si na uplynulé stretnutie šéf ružomberského realizačného tímu.

Liptáci doteraz získali 39 bodov a nachádzajú sa v ligovej tabuľke na siedmej pozícii. O bod menej má ôsma Sereď. Ružomberok sa v poslednom kole nadstavby predstaví v Žiari nad Hronom, kde si zmeria sily s deviatym Pohroním, ktoré má na svojom konte 35 bodov. Ak Ruža udrží siedmu pozíciu, môže ešte v baráži zabojovať o účasť v Európskej konferenčnej lige. Na to však potrebuje mať aj po poslednom kole viac bodov ako Sereď, pretože v prípade rovnosti bodov by hral v prospech Serede gól strelený na ružomberskom štadióne. V sobotu hráme v Pohroní, kde chceme hrať tak, aby sme sa udržali v tabuľke na siedmom mieste a zahrali si baráž o pohárovú Európu,“ povedal Ján Haspra pred súbojom s tímom, s ktorým Ruža v tejto sezóne dvakrát remizovala a raz vyhrala.

Do sobotného duelu nebudú môcť zo zdravotných dôvodov zasiahnuť stredopoliari Peter Ďungel a Dalibor Takáč a útočník Tomáš Bobček. Kvôli piatim žltým kartám nemôže hrať ani stredopoliar Tihomir Kostadinov. Priamy prenos zo stretnutia bude k dispozícii na internetovej stránke ifortuna.sk, ktorý môžete sledovať TU. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ten nájdete TU.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK