27.5.2021

Stanovisko klubu k trénerskej zmene v A mužstve

Po dvoch sezónach pristúpili predstavitelia klubu MFK Ružomberok k zmene trénerov ružomberského A mužstva, ktoré počas ročníkov 2019/20 a 2020/21 viedli Ján Haspra a Marek Sapara.

K trénerskej zmene došlo po tom, čo Ružomberok prvýkrát od zmeny formátu súťaže pôsobil v nadstavbovej skupine o záchranu. „V prvom rade ďakujeme našim trénerom za ich dvojročnú prácu pri A tíme. Najmä v prvej sezóne tam bolo viacero pozitívnych momentov, či už výsledkových alebo herných. Druhá sezóna bola z pohľadu klubu oveľa viac ovplyvnená pandémiou, pre všetkých to bolo náročné, stresujúce obdobie a po športovej stránke sme takmer do poslednej chvíle bojovali o udržanie Fortuna ligy pre klub. Podarilo sa, za čo sme úprimne všetci radi. Klub však má dlhodobo vyššie ambície, preto sme po dôkladnom vyhodnotení situácie a okolností dospeli k záveru, že zmena pri kormidle tímu je cestou k naštartovaniu tímu po sezóne, ktorú ružomberský klub už dávno nezažil. Veríme, že tréneri, ktorí prídu, nadviažu na prácu odchádzajúcich trénerov Jána Haspru a Mareka Saparu a zároveň prinesú ten potrebný impulz po sezóne, na ktorú nebudeme spomínať v dobrom,“ vysvetľujú predstavitelia klubu.

Doterajšia kariéra obidvoch trénerov sa výrazne spája s klubom spod Čebraťa, pre ktorý nesporne odviedli veľmi veľa kvalitnej práce a získali zaslúženú obľubu veľkého množstva fanúšikov. Vážime si prácu, ktorú v sťažených a dá sa povedať mimoriadnych podmienkach odviedli hlavný tréner Ján Haspra a jeho asistent Marek Sapara. Dlhodobo boli súčasťou klubu aj predtým na iných pozíciách a máme samozrejme záujem o spoluprácu s nimi aj naďalej. Preto sme im predložili návrh pokračovať v práci v prospech ružomberského futbalu. Konkrétny obsah a forma spolupráce budú predmetom spoločných diskusií v najbližších dňoch a týždňoch,“ doplnilo vedenie MFK Ružomberok s tým, že noví tréneri A mužstva sú momentálne v štádiu riešenia a nateraz je predčasné uvádzať kandidátov, či konkrétne mená.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK