31.5.2021

A mužstvo povedú Peter Struhár a Peter Tomko

Novým trénerom ružomberského A mužstva sa stal Peter Struhár, jeho asistentom bude Peter Tomko. Pre ružomberských fanúšikov nejde o neznáme mená, nakoľko obidvaja tréneri už pôsobili v klubových štruktúrach.

37-ročný tréner Peter Struhár začínal s futbalom ako mládežník v Martine, neskôr jeho kroky smerovali do klubu Sigma Pumpy Hranice na Moravě a do Turčianskej Štiavničky. Od roku 2005 pôsobil v Slovane Bratislava, neskôr obliekal dres klubov FC Petržalka, 1. FC Slovácko (Česko), Nyíregyháza Spartacus FC (Maďarsko), FC DAC 1904 Dunajská Streda, Kapfenberger SV (Rakúsko), FC Nitra, Lombard-Pápa TFC (Maďarsko) a v závere hráčskej kariéry aj v Slovane Čeľadice a Oravskom Veselom. Peter Struhár bol v sezóne 2019/20 asistentom trénera Ladislava Pecka v ružomberskej rezerve. Ročník žiaľ do veľkej miery ovplyvnil nový koronavírus, no v každom prípade možno skonštatovať, že realizačný tím výborne pracoval s mladými, perspektívnymi hráčmi v druhej najvyššej súťaži a viacerých z nich pripravil na pôsobenie v A mužstve.

Momentálne 37-ročný tréner Peter Tomko síce začínal s futbalom v rodnom Trebišove, no jeho hráčska aj trénerská kariéra sa výrazne spája s klubom spod Čebraťa. Do Ružomberka prestúpil v roku 2003 a pôsobil tu vyše troch rokov. Jeho ďalšími zastávkami boli 1. FC Tatran Prešov, SK Sparta Krč, MFK Tatran Liptovský Mikuláš, singapurský Geylang International FC a na záver hráčskej kariéry obliekal dres Liptovskej Štiavnice. Peter Tomko následne pôsobil v Ružomberku ako mládežnícky tréner. V ročníkoch 2017/18 a 2018/19 priviedol mladší dorast U16 na bronzovú pozíciu v najvyššej súťaži tejto vekovej kategórie a od začiatku sezóny 2019/20 zastával funkciu športového riaditeľa mládeže.

Obidvaja tréneri zanechali na svojich predchádzajúcich pozíciách v MFK Ružomberok výborný dojem, kladný vzťah k nášmu klubu a schopnosť pracovať s perspektívnymi futbalistami. Preto veríme, že zvládnu náročnú výzvu, ktorá pred nimi stojí a to nadviazať na prácu Jána Haspru a Mareka Saparu pri A mužstve.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK