6.6.2021

Naši hráči hrali za SR “19“

V dňoch 3. a 6. júna 2021 odohrala Slovenská futbalová reprezentácia do devätnásť rokov dve prípravné stretnutia s rovesníkmi z Česka. Súčasťou reprezentačného výberu boli aj naši hráči Jakub Luka a Jakub Rakyta.

Prvý duel sa odohral v Senci. Obidvaja naši zástupcovia nastúpili v základnej zostave a odohrali plný počet minút. Stretnutie sa po presných zásahoch Tomáša Jedličku, Filipa Vechetu, Vojtěcha Stránskeho a vlastnom góle Urbana Mazanovského skončilo prehrou slovenského výberu 0:4. Z víťazstva sa tak tešila česká „devätnástka“, ktorú trénuje niekdajší ružomberský tréner David Holoubek.

Aj do druhého súboja, ktorý sa uskutočnil v Dunajskej Strede mali lepší vstup hostia, keď ich hneď v úvode poslal do vedenia Filip Uriča. Mladí Slováci sa nevzdávali a boli odmenení vyrovnávajúcim gólom Timoteja Jambora. Na začiatku druhého dejstva však Patrik Kulíšek po priamom kope vrátil vedenie českému tímu. Následne sa opäť futbalisti spod Tatier snažili o vyrovnanie, čo sa im ale nedarilo. Súper vyrážal do viacerých nebezpečných protiútokov. V 79. minúte skóroval Filip Vecheta a slovenská „devätnástka“ prehrala 1:3. Jakub Luka hral do 81. minúty, Jakub Rakyta prišiel do hry v 57. minúte.

Zdroj, foto: futbalsfz.sk

ZDIEĽAJ ČLÁNOK