6.7.2021

Peter Struhár: „Mali sme výborné podmienky“

Ružomberské A mužstvo absolvovalo na prelome júna a júla sústredenie v poľskej Opalenici, kde odohralo dve prípravné stretnutia. Po návrate do domácich podmienok sme sa rozprávali s trénerom Petrom Struhárom.

Ruža v úvode sústredenia príjemne prekvapila víťazstvom nad klubom Pogoň Štetín 1:0. Išlo o súpera, ktorý sa v minulom ročníku najvyššej poľskej súťaže umiestnil na tretej pozícii a vybojoval si účasť v predkolách Európskej konferenčnej ligy UEFA. O výhre rozhodol Martin Regáli, keď v závere prvého polčasu využil prihrávku od Štefana Gereca. Dobre sme vstúpili do zápasu. Počas celého zápasu sme boli dobre organizovaní. Vychádzali sme z postavenia zo strednej zóny a súpera sme nepúšťali do šancí. Po zisku lopty sme sa snažili ísť rýchlo, kolmo hore. Pred koncom prvého polčasu sa nám podarila pekná kombinácia v krajnej vertikále s následným centrom na Regáliho,“ zhodnotil tréner víťazný duel.

Tesne pred odchodom zo sústredenia si Liptáci zmerali sily s ďalším poľským súperom MSK Chojniczanka 1930 Chojnice, s ktorým prehrali 0:1. Chojniczanka hrala agresívnejším štýlom. Na chlapcoch bolo vidieť, že sa s tým nevedeli vysporiadať. Možno aj z toho dôvodu, že sme končili tretí cyklus. Zápas sme hrali pred odchodom, ale to nebránilo tomu, aby sme tento zápas nemali zvládnuť. Keď sme kopali priamy voľný kop, súper nám po našej chybe strelil gól z rýchleho protiútoku, ktorý sme mohli dvakrát prerušiť a neprerušili sme ho. Potom sme sa tlačili do útoku. V druhom polčase sme si vypracovali šance, Fabiš trafil brvno. Neboli sme ale agresívni v pokutovom území a súper hral dobre, organizovane v obrane, zhusťoval priestory pred pokutovým územím. Naši chlapci sa nevedeli presadiť v krajných vertikálach aj v strede poľa,“ spomenul si Peter Struhár na zatiaľ posledné vystúpenie svojich zverencov.

Aký bol celkový dojem zo sústredenia? „Sústredenie hodnotíme veľmi pozitívne, lebo sme mali výborné podmienky. Zápasy sa hrali na výborných ihriskách. Mali sme dobrých súperov, ktorí nás preverili. Vyskúšali sme si niektoré veci. Čo sa týka nasadenia a práce v tréningoch, chalani odviedli kus roboty. Mali sme aj pohovory s chlapcami, mali sme teambuildingovú akciu, kde sme sa zase viac spoznali. Zistili sme mentálnu stránku hráčov, takže toto sústredenie hodnotíme veľmi kladne,“ spokojne konštatoval šéf ružomberského realizačného tímu.

Ružu čakajú pred začiatkom nového ročníka ešte dve domáce prípravné stretnutia. V sobotu 10. júla o 17:00 na svojom štadióne privíta Pohronie a v sobotu 17. júla o 17:00 si zmeria sily s Karvinou. Ideme do dolaďovania a hľadania správnej jedenástky. Chalani už nebudú toľko nasadzovaní ako doteraz. V predchádzajúcich zápasoch sme sa snažili minutáž rozložiť na chalanov, teraz už do týchto zápasov pôjdeme s tým, že chalani, pre ktorých sa rozhodneme, budú hrať vyššiu minutáž, aby si zvykli na hernú kondíciu. Máme nejaké zranenia, ktoré sa stali na sústredení, ale budeme hľadať správnu zostavu. V týchto dvoch zostávajúcich kontrolných zápasoch chceme zistiť, kde by sme ešte mohli pridať, ktoré veci zvládame dobre a ktoré nie,“ ozrejmil Peter Struhár.

Foto: Matej Šavol

ZDIEĽAJ ČLÁNOK