16.7.2021

Generálny riaditeľ o novej sezóne, aj o Erikovi Jendriškovi

Pred začiatkom nového ročníka Fortuna ligy sme sa rozprávali s generálnym riaditeľom klubu Ing. Ľubomírom Golisom.

Do začiatku novej sezóny zostáva týždeň a žiaľ je isté, že pôjde o tretiu sezónu, ktorú do istej miery poznačí ochorenie COVID-19. Pokiaľ sa nezmení situácia, na štadión môže prísť v zelenom okrese maximálne tisíc divákov, pričom každý sa musí preukázať potvrdením o očkovaní, prekonaní ochorenia pred menej ako pol rokom alebo platným negatívnym testom na COVID-19. Pri pohľade na tribúny v ostatných krajinách ako aj na nedávno skončených Majstrovstvách Európy sú tieto pravidlá nastavené až príliš prísne. Sme za zodpovednosť. Podporujeme očkovanie, koniec koncov, spustili sme v tejto súvislosti aj kampaň, že každý zaočkovaný bude mať vstup na naše zápasy počas júla a augusta zadarmo. Na druhej strane je limit maximálne 1000 divákov príliš nízky a nelogický. Na futbalových štadiónoch máme nastavené veľmi prísne opatrenia a vieme dodržať vysoké bezpečnostné a hygienické štandardy. Divákov by mohlo byť určite viac,“ zamyslel sa generálny riaditeľ.

Pred začiatkom prípravy došlo k trénerskej zmene a seniorský tím povedú Peter Struhár s Petrom Tomkom. Niekoľko zmien nastalo aj v hráčskom kádri. Mužstvo opustili Matej Čurma, Lukáš Kojnok, Dávid Filinský a Ladislav Almási. Naopak, pod Čebrať zatiaľ prišli dvaja bývalí hráči Nitry – obranca Lukáš Fabiš a stredopoliar Samuel Šefčík. Dávame šancu mladým, progresívnym trénerom, ktorí majú dostatočné skúsenosti s prácou s mladými hráčmi a našou futbalovou akadémiou. Všetky spomínané zmeny v kádri sú samozrejme robené v komunikácii a súčinnosti s nimi. Za každým odchodom je iný príbeh a čo sa týka príchodov, ja verím, že sa potvrdí, že to bol dobrý výber, a že ako tím budeme silnejší a kvalitnejší. Príchody ešte nie sú definitívne, riešime ešte jeden post v ofenzíve, ako aj v strede obrany,“prezradil zámer Ing. Ľubomír Golis.

V médiách sa objavili vyjadrenia nášho bývalého futbalistu Erika Jendriška so skúsenosťami z nemeckej Bundesligy, podľa ktorých p. Fiľo, majiteľ klubu, nemá záujem o jeho služby. Zaregistroval som tieto hráčove vyjadrenia, aj to aktuálne pred pár dňami v súvislosti s jeho prestupom z Nitry do Trenčína. Neviem síce reagovať na jeho vyjadrenia v súvislosti s majiteľom, ale za vedenie klubu môžem povedať to, že sa k nám Erik Jendrišek pred pár rokmi nezachoval korektne. Bolo to v čase, keď prichádzal po dlhoročnom pôsobení v zahraničí späť na Slovensko. Bol nasmerovaný ku nám, počítali sme s ním, keď zrazu sme sa dozvedeli, že podpísal zmluvu s Trnavou. Bolo to nečakané a prekvapujúce. Takéto konanie zamrzí. Rana pod pás, ako sa zvykne hovoriť. S tým aj súvisí negatívny postoj vedenia klubu smerom k možnej vzájomnej spolupráci. Inak, odvtedy až dodnes ja osobne neviem o žiadnom oficiálnom záujme z jeho strany alebo snahe kontaktovať vedenie klubu, registrujem len jeho mediálne vyjadrenia,“ vyjadril svoj názor generálny riaditeľ.

Aké sú ciele klubu pred novou sezónou? Určite chceme byť súčasťou prvej šestky. Prezentovať sa atraktívnym, moderným futbalom, ktorý poteší fanúšikov futbalu a nášho klubu a tí si aj vďaka tomu nájdu cestu na štadión v čo najväčšom počte. Bol by som rád, keby ich napriek komplikovanej dobe a prísnym opatreniam a podmienkam vstupu chodilo na štadión čo najviac,“ dodal Ing. Ľubomír Golis.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK