23.7.2021

Preview: Nová sezóna je tu!

V sobotu 24. júla 2021 o 18:00 odohrá Ružomberok domáci zápas prvého kola Fortuna ligy 2021/22 so Senicou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom A mužstva Petrom Struhárom.

Ruža má za sebou prípravu so štyrmi víťazstvami a jednou prehrou. V poslednom prípravnom súboji sa víťazne naladila na ligu, keď gólmi Mateja Kochana a Jakuba Tancíka zdolala Karvinú 2:1. Generálka nám vyšla výsledkovo aj herne. Bol som spokojný s nasadením, že sme prevýšili súpera. V niektorých zápasoch sme s tým mali problém. Takže nasadenie bolo veľmi dobré a hlavne agresivita. Pohybom a kolmými nábehmi sme sa dostávali za obranu. Chalani pracovali veľmi dobre. Chceli sme hrať rýchlo dopredu a to sme naplnili. Myslím si, že sme zaslúžene vyhrali, lebo sme si vytvorili veľa šancí,“ pochválil šéf ružomberského realizačného tímu svojich zverencov.

Výsledky z prípravy je teraz potrebné preniesť do ligy, ktorú odštartujeme už v sobotu domácim stretnutím so Senicou. Musím povedať, že všetci sa veľmi tešíme na začiatok, či chalani, či ja. Predsa majstrovský zápas je iné ako hrať prípravný zápas s tým, že sa veľmi teším ako sa budú chalani prezentovať. Teším sa z toho, že sa nám uzdravujú hráči a okrem troch chalanov by sme mali nastúpiť v plnej sile. Hlavné je, aby boli zdraví a myslím si, že keď budú pracovať tak ako doteraz tak sa to odzrkadlí aj v majstrovských zápasoch,“ odhodlane konštatoval Peter Struhár.

Senica bola v minulom ročníku špecifickým súperom v tom, že išlo o jediný tím, ktorého Liptáci dokázali zdolať na jeho štadióne a to v obidvoch prípadoch. Na druhej strane Záhoráci bodovali v obidvoch súbojoch pod Čebraťom a raz dokázali v Ružomberku vyhrať, čo sa v uplynulej sezóne podarilo len im a Spartaku Trnava. Aj v posledných dňoch vidíme čo sa deje v Senici. Sám som zvedavý v akej forme, v akom zložení príde tím Senice. Jednoznačne ideme za svojím cieľom a svojím nasadením chceme tohto súpera už konečne zdolať na našom štadióne a myslím si, že sa nám to aj podarí,“ predostrel plány lodivod mužstva z centra dolného Liptova.

Zo zdravotných dôvodov nebudú môcť do stretnutia zasiahnuť stredopoliar Samuel Šefčík a útočník Tomáš Bobček. Otázny je aj štart Petra Ďungela, ktorý sa už zapája do tréningového procesu. Peter Ďungel už s nami naplno trénuje, čo ma teší. Bude záležať na ňom ako sa bude ukazovať v tréningoch a pomaličky ho budeme chcieť nasadzovať do zápasov,“ priblížil situáciu Peter Struhár.

Na základe veľmi prísnych opatrení úradu verejného zdravotníctva môže duel navštíviť obmedzený počet divákov. Informácie o možnostiach vstupu na štadión nájdete TU. Priamy prenos zo stretnutia bude k dispozícii na VOYO a Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ten môžete sledovať TU.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK