25.7.2021

Ján Maslo: „Zavreli sme ich, ale nemali sme vyložené šance“

Ružomberok vstúpil do nového ročníka Fortuna ligy domácou remízou so Senicou 0:0. Po stretnutí sa s nami podelil o svoje pocity kapitán ružomberského tímu Ján Maslo.

Domáci hráči boli od začiatku aktívnejší, ale nedostávali sa do výraznejších gólových príležitostí. Jednu z mála šancí mal v 27. minúte po rohovom kope práve Ján Maslo, ktorý hlavičkoval z vnútra veľkého vápna tesne vedľa. Chceli sme vyhrať v prvom domácom zápase. Senica prišla s hlbokým blokom. V podstate celý zápas sme to dobýjali a oni hrozili z rýchlych brejkov. Bohužiaľ nepodarilo sa nám dať gól,“ zhodnotil duel najskúsenejší hráč mužstva spod Čebraťa.

V druhom dejstve Ruža ešte viac zovrela svojho súpera, lenže dve strely striedajúceho Adama Brenkusa vyrazil Henrich Ravas a pokus Martina Regáliho tesne minul vzdialenejšiu žrď. V závere ešte výrazne pohrozili Záhoráci, keď Ivan Krajčírik vyrazil nebezpečné zakončenie, ktoré na jeho bránu vyslal po rýchlom protiútoku Elvis Mashike Sukisa. Zavreli sme ich, ale nemali sme vyložené šance, skôr iba z tých štandardných situácií. Ako vravím, škoda, že to tam nepadlo,“ povedal Ján Maslo a doplnil čo tímu chýbalo počas súboja so Senicou: Kolmejšie prihrávky do nábehov a streľba.“

Duel sa skončil bezgólovou remízou. Jeden bod tak zostal na Liptove a druhý si domov odniesli Seničania, ktorí boli v zložitej situácii a do poslednej chvíle nevedeli kto z nich bude môcť nastúpiť. Ako vnímali túto skutočnosť domáci hráči počas prípravy na zápas? Snažili sme sa sústrediť na seba, lebo tam to nebolo vôbec jasné kto nastúpi,“ dodal futbalista obliekajúci dres s číslom tri.

Foto: Rudolf Maškurica, Stanislav Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK