12.8.2021

Preview: Ruža cestuje do Trenčína

V piatok 13. augusta 2021 o 20:00 odohrá Ružomberok štvrté kolo Fortuna ligy s domácim Trenčínom. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom A mužstva Petrom Struhárom.

Ruža sa naposledy predstavila v Trnave, kde zvíťazila nad Sereďou 3:2. Po stretnutí síce prevládala radosť z víťazstva a trojbodového zápisu, no zároveň varovaním boli viaceré nebezpečné situácie v ružomberskej šestnástke po štandardných situáciách súpera. S chalanmi sme to riešili, že druhý súper nás môže z týchto šancí vytrestať a tým pádom sa už nemusíme dostať do zápasu. Takže venovali sme sa tomu, aby sa nám to nestávalo, aby bola osobná zodpovednosť v súbojoch, aby sme ich vyhrávali a aby sme štandardné situácie vyriešili s čo najmenšou ujmou pre nás,“ povedal tréner.

Po výhre v druhom kole prišiel na rad voľný víkend, keďže domáci súboj so Slovanom Bratislava bol z dôvodu účinkovania úradujúceho majstra v Európskej lige presunutý na september. Prišlo nám to vhod. Hlavne kvôli zraneným hráčom. Niektorí sa uzdravili, niektorí sa ešte po dlhodobej rekonvalescencii dávajú dokopy. Takže z tohto hľadiska nám to prišlo vhod. Mohli sme sa viac venovať tým veciam, ktoré nám bolo treba dotrénovať. Či už vo finalizácii alebo ako som už spomínal v obrannej činnosti. Mali sme dosť tréningov čo sa týka individualizácie a aj vedenia a zakončenia útokov. Mali sme aj modelovaný zápas a niektorí hráči išli na striedavé štarty. Radosť nám urobili chalani z dorasteneckej „devätnástky“, ktorí sa aj strelecky presadili,“ prezradil Peter Struhár.

Ružomberok má po dvoch odohraných dueloch na svojom konte štyri body a v piatok sa predstaví v Trenčíne, ktorý v troch súbojoch získal šesť bodov. Ruža v minulej sezóne s týmto súperom doma remizovala 2:2 a v Žiline, kde vtedy mali futbalisti spod hradu Matúša Čáka prechodný domov, prehrala 1:3. Nečaká nás ľahký zápas. V prvom zápase vyhrali nad Zlatými Moravcami 4:0 hneď za polčas, takisto si minule odviezli tri body z Michaloviec a veľmi slušný výkon podali aj na Slovane, kde im vylúčili hráča, hrali o jedného menej. Popri tom všetkom boli nebezpeční a hrozili majstrovi aj v desiatich. Musíme si dať pozor na ich krajných hráčov, ktorí sú silní hlavne v hre jeden proti jednému, takisto s podporou krajných obrancov, ktorí sa presadili v poslednom zápase. Musíme si dať pozor hlavne na kraje. Vpredu majú taký maják Ikobu, takže aby ho krajní hráči nenachádzali loptami z krajných vertikál,“ predostrel plány šéf ružomberského realizačného tímu.

Priamy prenos zo stretnutia vysiela Nova Sport 1 a k dispozícii bude aj na VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ten môžete sledovať TU.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK