22.8.2021

Oliver Luterán: „Brankárom patrí pochvala“

Ružomberok v piatom kole Fortuna ligy doma remizoval so Spartakom Trnava 0:0. Po stretnutí sa s nami podelil o svoje pocity stredopoliar Oliver Luterán.

Domáci hráči mali v úvodnom dejstve viaceré šance na skórovanie. Pokutový kop Adama Brenkusa však vyrazil Dominik Takáč a trnavský gólman bol úspešný aj pri strele Dalibora Takáča z hranice veľkého vápna a priamom kope Jána Masla. Na druhej strane musel Ivan Krajčírik zasahovať pri strele Kyriakosa Savvidisa. „Škoda, že sme doma nezískali tri body, keďže sme veľmi dobre vstúpili do zápasu, mali sme penaltu. Adam Brenkus aj Dalibor Takáč mali výborné šance. Škoda, že to nepadlo, ale nevadí. Ideme ďalej. Sústredíme sa na ďalší zápas s Michalovcami. Budeme sa snažiť, aby sme získali tri body,“ povedal po stretnutí futbalista obliekajúci dres s číslom štyri.

Prvý polčas sa skončil bezgólovou remízou. Aké pokyny dostali Liptáci od trénerov cez polčasovú prestávku? Hlavne sme mali zlepšiť efektivitu, keďže v prvom polčase sme mali veľmi dobré šance a nepodarilo sa nám prekonať brankára,“ prezradil zámery Oliver Luterán.

Po zmene strán našiel Dalibor Takáč pred bránou Štefana Gereca, ktorý v páde zakončil tesne nad. Na opačnej strane Ivan Krajčírik vyrazil nebezpečnú strelu Jakuba Griča a v nadstavenom čase namieril Kyriakos Savvidis do brvna ružomberskej brány. Bolo to ťažšie. Myslím si, že sme až tak nevytlačili obranu a nezískavali sme veľa odrazených lôpt. Myslím, že remíza je spravodlivá. Bolo to dnes o jednom góle a skončilo 0:0. Môžeme byť spokojní,“ povedal stredopoliar tímu spod Čebraťa.

Po stretnutí sa najviac diskutovalo o záverečnej šanci Spartaka Trnava, keď po rohovom kope dvakrát zakončoval Kyriakos Savvidis. V prvom prípade nastrelil ruku Olivera Luterána, za čo sa hostia dožadovali pokutového kopu a z následnej dorážky ten istý hráč rozozvučal brvno. Liptákom sa v závere takmer vypomstili nepremenené šance z úvodného dejstva. Bolo by to veľmi kruté, keďže to bol úplný záver. Už sme sa ani nedostávali veľmi dopredu a tento moment by nás zaklincoval,“ spomenul si na rušné chvíle Oliver Luterán.

V zápase vynikli najmä obidvaja brankári, ktorí vytiahli viaceré vynikajúce zákroky. Ivo nás podržal. Aj súperov brankár mal veľmi dobré zákroky, za čo im patrí pochvala. Na to sú v bráne,“ pochválil 19-ročný stredopoliar gólmanov Ivana Krajčírika a Dominika Takáča.

Foto: Stanislav Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK