24.8.2021

Preview: V Slovnaft Cupe cestujeme do Oravského Veselého

V stredu 25. augusta 2021 o 17:00 odohrá Ružomberok druhé kolo Slovnaft Cupu s domácim Oravským Veselým. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

Ruža v uplynulom kole Fortuna ligy remizovala so Spartakom Trnava 0:0 a v neúplnej tabuľke Fortuna ligy po piatom kole jej so šiestimi bodmi patrí piata pozícia. Vedeli sme, že Trnava má kvalitné mužstvo. Na to sme sa pripravovali. Mrzí nás vstup do zápasu, ktorý sme mali veľmi dobrý, vytvorili sme si tri príležitosti. Jedna z toho bol pokutový kop, ktorý sme Brenkusom nepremenili. Počas celého zápasu bolo vidieť, že sa stretli dve mužstvá, ktoré boli dobre organizované a nevynechali ani jeden návrat do defenzívy, aby vytvorili obranný blok alebo aby boli dostatočným počtom hráčov v obranných pozíciách. V druhom polčase bola Trnava aktívnejšia. Zachytávali sme lopty, len sme nemali dobrú predfinálnu fázu pri prechode do útoku. Tým pádom sme sa nedostávali do situácií štyria na štyroch alebo piati na štyroch. Väčšinou sme pokazili predfinálnu prihrávku alebo sme to zbrzdili. Tam nám chýbala kvalita, ale musím pochváliť chalanov, že celý zápas dobre pracovali. Dobre sme sa pripravili na súpera, ktorý si nevytváral príležitosti. Zavreli sme mu silné kraje a aj v druhom polčase sme ešte získali priamy kop aj rohové kopy. Škoda takisto nepremenenej Gerecovej gólovej príležitosti. Ku koncu zápasu Trnava prevzala iniciatívu, dostala sa do dobrej príležitosti, kde nás výborným zákrokom podržal Ivan Krajčírik,“ zhodnotil tréner duel s Trnavou.

Po piatich ligových kolách čaká na Liptákov účasť v druhom kole Slovnaft Cupu. Ružomberok cestuje do Oravského Veselého, ktoré si v štyroch doterajších dueloch v 3. lige Stred pripísalo dve víťazstvá, rovnaký počet prehier a so šiestimi bodmi mu patrí deviata pozícia. Klub z obce s necelými tromi tisíckami obyvateľov v aktuálnom ročníku pohárovej súťaže zdolal Chlebnice 5:0. Tak, ako býva zvykom, hrá sa na jedno stretnutie a výhodu domáceho prostredia bude mať klub z Oravy. Vďaka výsledku žrebu došlo k špecifickej situácii, keďže Ružomberok má s Oravským Veselým v prebiehajúcej ligovej sezóne dohodnuté striedavé štarty. Hrajú tam navyše bývalí ružomberskí futbalisti Lukáš Ondrek a Lukáš Janič, hosťuje Jakub Kudlička a v Oravskom Veselom v minulosti pôsobil aj tréner Peter Struhár. Musíme priznať, že mužstvo, aj keď z tretej ligy, má svoju kvalitu. Má vo svojom strede hráčov, ktorí hrali najvyššiu súťaž, majú veľké skúsenosti. Pre celé Oravské Veselé bude veľkou motiváciou, že tam príde Ružomberok. Čaká nás tam búrlivá atmosféra. Musíme si dať pozor na tohto nevyspytateľného súpera, čo sa potvrdilo aj minulý rok, keď len tesne na penalty nepostúpili cez Žilinu,“ povedal Peter Struhár.

Priamy prenos zo stretnutia môžete sledovať na Futbalnet.tv TU a Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ten nájdete tu TU.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK