27.8.2021

Preview: „Chceme ísť konečne za domácim víťazstvom“

V sobotu 28. augusta 2021 o 18:00 odohrá Ružomberok domáci zápas šiesteho kola Fortuna ligy s Michalovcami. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom ružomberského A mužstva Petrom Struhárom.

Ružomberčania počas tohto týždňa vstúpili do nového ročníka Slovnaft Cupu, kde sa gólmi Mateja Kochana, Mateja Madleňáka a Timoteja Múdreho naladili na ďalšie vystúpenia víťazstvom 3:0 nad Oravským Veselým, znamenajúcim postup do tretieho kola pohárovej súťaže. Sme radi, že sme v pohári postúpili do ďalšieho kola. Vedeli sme, že pôjdeme na horúcu oravskú pôdu, kde som pôsobil. Chlapcom som prizvukoval, aby sme tento zápas rozhodli už v prvom polčase, nech nedopustíme drámu. Chalani k tomu pristúpili veľmi zodpovedne, hlavne čo sa týka nastavenia sa na ten zápas a motivácie. Hrali v intenzite, dostupovali hráčov. Tým pádom sa súper nedostával na našu polku. Z toho pramenili buď štandardné situácie, alebo po pressingovej situácii v druhom polčase sme dali gól na 3:0, čím sme zápas uzavreli a už sme ho len dohrávali,“ pochválil tréner svojich zverencov.

V neúplnej tabuľke Fortuna ligy po piatom kole je Ružomberok so šiestimi bodmi na piatej pozícii a v sobotu doma privíta šieste Michalovce, ktoré doteraz taktiež získali šesť bodov. Liptáci však ešte majú k dobru preložený domáci duel tretieho kola so Slovanom Bratislava. V minulej sezóne sa Ruža stretla s tímom zo Zemplína štyrikrát, pričom v dvoch domácich stretnutiach zvíťazila 4:0 a 2:0 a vo vonkajších dueloch prehrala 3:4 a 1:2.

Ružomberok na jednej strane v prebiehajúcej sezóne ešte neprehral, no zároveň v predchádzajúcich dvoch domácich súbojoch fanúšikov nepotešil gólmi a merania síl so Senicou aj Trnavou sa skončili bezgólovou remízou. Domáci tím si bude chcieť na tretí pokus pripísať prvé domáce víťazstvo. Analyzovali sme súpera. Majú veľmi dobre technicky pripravených zahraničných hráčov. My sa ale nemôžeme až tak veľmi pozerať na súpera. Bude to hlavne o nás, ako na neho vybehneme. Chceme ísť konečne za víťazstvom, lebo v obidvoch domácich ligových zápasoch sme remizovali bez streleného gólu. Takže budeme chcieť hrať ofenzívne, vytvárať si šance. Dúfam, že naša efektivita už bude o dosť lepšia,“ prezradil zámer Peter Struhár.

Informácie o možnostiach vstupu na štadión nájdete TU. Priamy prenos zo stretnutia bude k dispozícii na VOYO a Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ten môžete sledovať TU.

Foto: Rudolf Maškurica, Matej Šavol

ZDIEĽAJ ČLÁNOK