29.8.2021

Martin Regáli: „Zo zápasov sme mohli vyťažiť viac“

Ružomberok v šiestom kole Fortuna ligy doma remizoval s Michalovcami 0:0. Po stretnutí odpovedal na otázky prítomných novinárov útočník Martin Regáli.

Na začiatku stretnutia síce musel Ivan Krajčírik vytasiť úspešný zákrok pri strele Takuta Oshimu, no v ďalšom priebehu úvodného dejstva mali navrch Liptáci. Hlavičky Mateja Madleňáka, Štefana Gereca a Lukáša Fabiša si nenašli cestu medzi žrde, strelu Mateja Kochana po prihrávke od Martina Regáliho vyrazil Benjamín Száraz a zakončenie Martina Regáliho smerovalo mimo brány.„V našej kabíne určite nie je spokojnosť. Všetci to cítime tak, že tie výkony možno neboli zlé a že z tých zápasov sme mohli vyťažiť viac. Najmä nás mrzí to, že sme doma nedali gól. To je vec, na ktorej musíme pracovať, nad ktorou sa musíme zamyslieť a po zvyšok sezóny zlepšiť,“ povedal ofenzívny futbalista.

Aj po zmene strán mali Liptáci viaceré sľubné príležitosti na skórovanie, pričom do tej najväčšej sa dostal v 65. minúte Martin Regáli, lenže zoči-voči vybehnutému Benjamínovi Szárazovi neuspel a brankár hostí vyrazil jeho strelu. „Dobre sme napadli obrancu Michaloviec. Ten chcel zahrať domov a ja som to už dostal sám na brankára. Chcel som to dať ponad neho, žiaľ nepodkopol som to dostatočne. Takže som ho trafil. Škoda, možno som mu mohol strieľať pomedzi nohy,“ spomenul si na svoju veľkú šancu Martin Regáli.

Súper sa bránil a vyrážal do nebezpečných brejkov. V jednom prípade výborne zasiahol Ján Maslo, keď sa hodil do strely Dimitriosa Popovitsa. Pri následných samostatných únikoch Milana Kvoceru a Dimitriosa Popovitsa podržal mužstvo Ivan Krajčírik, keď úspešnými zákrokmi zmaril ich obrovské šance. Ivko odvádza skvelú prácu a my v útoku by sme si od neho momentálne mohli brať príklad. Žiaľ futbal je raz taký. Teraz sa možno viac darí našej obrane a útok nie je úplne taký, aký by mal byť. Možno sa to potom v priebehu sezóny otočí. Futbal je pekný v tom, že je to kolektívna hra. Raz potiahnu jedni a inokedy iní,“ zamyslel sa hráč obliekajúci dres s číslom deväť.

Ruža v aktuálnom ročníku zatiaľ nenašla premožiteľa, no na druhej strane v troch doterajších domácich súbojoch ani raz neskórovala, čo najmä pre ofenzívnych hráčov nie je príjemné konštatovanie. Myslím si, že často je to o tom dať doma prvý gól. Potom to z nás spadne aj nohy sú ľahšie a všetko je zrazu jednoduchšie. Všetci si uvedomujeme, že nedávame góly, takže je tam ťarcha. Veríme, že to čím skôr zmeníme, prídu góly a potom to bude jednoduchšie,“ dodal Martin Regáli.

Foto: Rudolf Maškurica a Stanislav Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK