2.9.2021

Tihomir Kostadinov nastúpil za Severné Macedónsko v základe

Severné Macedónsko odohralo domáci kvalifikačný zápas s Arménskom. Do tohto duelu zasiahli traja hráči z Fortuna ligy, vrátane nášho stredopoliara Tihomira Kostadinova, ktorý nastúpil za výber balkánskeho štátu v základnej zostave.

Počas celého duelu mali loptu na svojich kopačkách prevažne futbalisti Severného Macedónska, no cez pozornú defenzívu Arménska sa im nedarilo častejšie dostávať do výraznejších šancí. Pri prvej príležitosti obranca hostí odkopol nebezpečnú strelu domáceho hráča smerujúcu do brány na rohový kop. V 31. minúte Kostadinov hlavičkoval tesne nad brvno. Vzápätí na opačnej strane pohrozil Mkhitaryan, ale aj on minul bránu.

Po zmene strán domáci hráči trávili väčšinu času na útočnej polovici a hostia sa popri úspešnej obrannej činnosti snažili o nebezpečné protiútoky. Po jednom z nich v 55. minúte Musliu zblokoval nebezpečnú strelu hostí. O osem minút neskôr arménsky brankár Yurchenko vyrazil strelu, ktorú na jeho bránu vyslal Alioski. V 81. minúte videl ružomberský zástupca Tihomir Kostadinov žltú kartu za faul. Krátko na to prišiel do hry trnavský futbalista Milan Ristovski, ktorý v 89. minúte hlavičkoval tesne nad. V závere stretnutia Alioskiho sympatickú krížnu strelu zblokoval jeho spoluhráč tesne vedľa vzdialenejšej žrde a duel sa skončil remízou 0:0.

V drese Severného Macedónska sa predstavil náš futbalista Tihomir Kostadinov, ktorý hral do 83. minúty a od 81. minúty aj trnavský hráč Milan Ristovski. V Arménskom výbere mal zastúpenie klub MŠK Žilina, keď prvý polčas odohral Vahan Bichakhchyan.

Viac informácií o stretnutí nájdete TU.

Foto: ffm.mk

ZDIEĽAJ ČLÁNOK