3.9.2021

Ivan Krajčírik chytal pri víťaznom vstupe SR “21“ do kvalifikácie

Slovenská futbalová reprezentácia do dvadsaťjeden rokov vstúpila v piatok 3. septembra 2021 do kvalifikácie Majstrovstiev Európy 2023 tejto vekovej kategórie, keď v Nitre privítala Litvu.

V základnej zostave nastúpil brankár Ivan Krajčírik, v realizačnom tíme Ružomberok zastupoval lekár František Rigo. Do prvej príležitosti sa dostal v 11. minúte Gono, ktorý získal loptu po chybnej rozohrávke súperovho brankára, lenže tiesnený ho nedokázal prekonať. Vzápätí na opačnej strne zahrávali hostia rohový kop a po ňom Jansonas pohrozil nebezpečným zakončením, ktoré zblokoval domáci obranca. V 13. minúte získala Litva priamy kop. Po ňom sa v šestnástke najlepšie zorientoval Armalas a vystrelil nad brvno. Slovenský výber časom prebral iniciatívu a dostal sa k sérii rohových kopov, pričom po jednom z nich lopta dopadla rovno pred Kaprálika a ten pohotovo vystrelil k vzdialenejšej žrdi – 1:0. V 32. minúte to vyskúšal Gono z ťažkého uhla a zakončenie žilinského futbalistu pohladilo brvno. O osem minút neskôr Bernát pred bránou nezasiahol loptu kopačkou celkom podľa svojich predstáv a tak stihol jeho strelu chytiť Baliutavičius. Vzápätí si úspešný zákrok pripísal aj Krajčírik, keď ho preveril Kalinauskas. V 44. minúte Goljan strieľaným centrom tesne minul bližší horný roh litovskej brány. Na konci úvodného dejstva Slováci ešte raz zatlačili svojho súpera a Baliutavičius podržal svoje mužstvo výbornými zákrokmi pri strelách Kaprálika a Gona.

Hneď v úvode druhého polčasu Milašius nebezpečne vystrelil nad brvno. V 54. minúte Gono vystrelil z priameho kopu tesne vedľa brány. Vzápätí však na opačnej strane získali hostia pokutový kop a ten premenil Dolžinkov – 1:1. V 59. minúte to Bernát vyskúšal z väčšej vzdialenosti, ale Baliutavičius bol na mieste. Po minúte Pokorný vysunul Kaprálika. Ten sa pred brankárom nemýlil, vystrelil prudko k bližšej žrdi a pripísal si druhý presný zásah v stretnutí – 2:1. V 68. minúte sa Bernát dostal do veľkej šance a Baliutavičius vyrazil jeho strelu na rohový kop, po ktorom Pokorný hlavičkoval mimo brány. Po desiatich minútach bol v šestnástke faulovaný aktívny Kaprálik a nariadený pokutový kop premenil Trusa – 3:1. Ďalší priebeh už nepriniesol výraznejšiu šancu na jednej alebo druhej strane. Slovenský výber s brankárom Ivanom Krajčírikom, ktorý odchytal celý duel, vstúpil do kvalifikácie víťazstvom nad Litvou 3:1.

Viac informácií o stretnutí nájdete TU.

Foto: futbalsfz.sk

ZDIEĽAJ ČLÁNOK