5.9.2021

Tihomir Kostadinov opäť nastúpil v základnej zostave

V nedeľu 5. septembra 2021 odohralo Severné Macedónsko v Reykjavíku kvalifikačný zápas s domácim Islandom.

V základnej zostave reprezentačného výberu balkánskeho štátu nastúpili dvaja futbalisti zo slovenskej Fortuna ligy – náš hráč Tihomir Kostadinov a Milan Ristovski zo Spartaka Trnava, pričom obidvaja hrali do 80. minúty. V 11. minúte zahrávalo Severné Macedónsko rohový kop. Musliu nebezpečne vystrelil na bránu a jeho zakončenie zblokoval domáci obranca na ďalší roh, po ktorom hlavou otvoril skóre Velkoski – 0:1. Po pätnástich minútach dal o sebe vedieť Tihomir Kostadinov, ktorého prudkú strelu spoza veľkého vápna vyrazil Rúnarsson.

V 51. minúte sa podobne prezentoval aj Milan Ristovski a jeho zakončenie spoza šestnástky chytil brankár. Po troch minútach predviedol Alioski pekné sólo zakončené strelou z hranice pokutového územia k vzdialenejšej žrdi – 0:2. V 63. minúte rozvlnili sieť aj domáci futbalisti, lenže ich gól neplatil pre ofsajd. Po trinástich minútach sa Gudmundsson preštrikoval k strele z uhla, tá však minula bránu. V 78. minúte sa už Island tešil z kontaktného gólu, keď strelu Gudmundssona z priameho kopu vyrazil Dimitrievski pred seba a loptu dorazil do brány Ingi Bjarnason – 1:2. Po troch minútach mohol Trajkovski prinavrátiť Severnému Macedónsku dvojgólové vedenie, lenže trafil žrď. V 84. minúte prišiel trest za nepremenenú šancu v podobe vyrovnávajúceho presného zásahu Gudjohnsena na 2:2.

V dramatickom závere sa obidva tímy snažili strhnúť vedenie na svoju stranu. Najskôr sa domáci prezentovali hlavičkou tesne vedľa a strelou, ktorá minula bližšiu žrď. Následne hostia viackrát zavreli svojho súpera a niekoľkokrát nebezpečne vystrelili, pričom najbližšie ku gólu bol Churlinov, ktorý v piatej nadstavenej minúte hlavou prekonal brankára, lenže loptu pohotovo vykopol z bránkovej čiary obranca. Výsledok 2:2 zostal v platnosti a aj keď sa obidva tímy do poslednej chvíle snažili uchmatnúť si pre seba všetky tri body, po stretnutí si museli podeliť po jednom bode. Zaujímavosťou duelu bola okrem účasti dvoch hráčov Fortuna ligy aj skutočnosť, že zápas viedli slovenskí rozhodcovia. Hlavným rozhodcom bol Ivan Kružliak, asistentmi Branislav Hancko a Ján Pozor a štvrtým rozhodcom Filip Glova.

Viac o zápase sa dočítate TU.

Foto: ffm.mk

ZDIEĽAJ ČLÁNOK