19.9.2021

Ján Maslo prekonal hranicu tristo štartov v najvyššej súťaži

Ružomberok v sobotnom domácom zápase prehral s Dunajskou Stredou 1:2. Po stretnutí predstúpil pred prítomných novinárov kapitán mužstva Ján Maslo.

Obranca tímu spod Čebraťa prekonal hranicu tristo štartov v najvyššej súťaži a pred úvodným výkopom dostal od predstaviteľov klubu okrem iného aj pamätný dres symbolizujúci toto jubileum. Ubehlo to ako voda, ale hádam ešte niečo potiahnem,“ skonštatoval najskúsenejší člen A mužstva.

Diváci videli viaceré šance na obidvoch stranách. Hneď v úvode duelu musel Ján Maslo zasahovať pri šanci hostí, kedy riskantne, aj za pomoci žrde, odvrátil nebezpečnú loptu na rohový kop a po chvíli na opačnej strane Martin Jedlička vyrazil strelu Dalibora Takáča. V 13. minúte poslal hostí do vedenia po rohovom kope Yhoan Andzouana. Liptáci sa snažili o vyrovnanie, lenže Martin Regáli vo veľkej šanci vypálil priamo do vybehnutého Martina Jedličku, Dalibor Takáč vystrelil z hranice veľkého vápna tesne nad a ďalšiu strelu Martina Regáliho vyrazil brankár hostí. Ružomberčania tak opäť doplácali na nevyužívanie šancí. „Musíme na tom pracovať, pretože nás to zráža. Prichádzame tak o body, ktoré potrebujeme,“ povedal Ján Maslo.

Aj na začiatku druhého polčasu najskôr pohrozili hostia, keď Eric Davis našiel centrom z priameho kopu Andrása Schäfera a ten zblízka vystrelil tesne vedľa. Následne prišli šance Ružomberčanov, no strelu Dalibora Takáča vyrazil Martin Jedlička a zakončenie Alexandra Mojžiša po peknej prihrávke od aktívneho Dalibora Takáča smerovalo tesne vedľa žrde. V 64. minúte prišiel ďalší trest za nevyužité šance, keď Didier Lamkel Zé zvýšil z protiútoku náskok hostí o dva góly. Už po troch minútach prišla ružomberská odpoveď. Po priamom kope Tihomira Kostadinova a následnej hlavičke Alexandra Mojžiša najskôr zvonila spojnica, následne Martin Regáli posunul loptu dopredu a práve Ján Maslo ju dokopol do siete. Bola skrumáž v šestnástke. Odrazilo sa to ku mne a zblízka som vystrelil,“ spomenul si autor gólu na svoj presný zásah.

Po kontaktnom góle mohol Tihomir Kostadinov vyrovnať, lenže jeho strela z uhla si nenašla cestu do brány a vzápätí na opačnej strane nevyužili svoju šancu ani hostia. Stretnutie sa skončilo prehrou Ružomberka 1:2. Hlavne v druhom polčase boli nejaké šance. Samozrejme rozhodla efektivita, čiže musíme na tom zapracovať, ale myslím si, že je na čom stavať, pretože kondične sme na tom dobre. Zatlačili sme tak kvalitného súpera ako je DAC. Takže na tom musíme stavať a zamerať sa na tie šance,“ zhodnotil stretnutie Ján Maslo.

Foto: Rudolf Maškurica, Stanislav Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK