23.9.2021

Martin Regáli rozhodol súboj so Slovanom Bratislava

Ružomberok v stredajšej dohrávke tretieho kola Fortuna ligy vyhral nad Slovanom Bratislava 1:0. Po stretnutí sa s nami podelil o svoje pocity autor víťazného gólu Martin Regáli.

Prvý polčas nepriniesol veľké množstvo streleckých príležitostí. Najskôr pohrozili hostia, keď strelu Ezekiela Hentyho zblokoval Matej Madleňák a Andre Green streleckým pokusom neprekvapil Krajčírika. V závere úvodného dejstva sa o slovo prihlásili domáci hráči, lenže Štefan Gerec aj Martin Rymarenko pálili zo sľubných pozícií nad brvno. Slovan má svoju kvalitu. My sme boli dobre pripravení či fyzicky alebo takticky, takže ten futbal možno nebol až tak pre oko diváka, ale myslím si, že svoju kvalitu určite mal a sme radi, že sme ho zvládli,“ povedal futbalista obliekajúci dres s číslom deväť.

Po zmene strán opäť zakončoval Martin Rymarenko, lenže jeho strelu zneškodnil Michal Šulla, nebezpečné zakončenie tiesneného Štefana Gereca zblokoval obranca a Oliver Luterán vystrelil spoza veľkého vápna tesne nad brvno. Na opačnej strane Aleksandar Čavrić z uhla namieril len do bočnej siete a strelu Dejana Dražića vyrazil Ivan Krajčírik. Rozhodujúci moment prišiel v 90. minúte, kedy Ruža získala priamy kop. Striedajúci Adam Brenkus poslal center pred bránu a Martin Regáli dokopol loptu do siete. „Adam to tam dobre kopol. Matej Madleňák vravel, že pôjde na prvú tyč, tak ja som zostal trošku v závese. Lopta si ma našla. Chvalabohu som ju trafil do brány,“ opísal Martin Regáli gólový moment.

Počas predchádzajúcich duelov Ružomberčania zvyčajne herne dominovali nad svojimi súpermi, no doplácali na nevyužívanie vyložených šancí. „Som rád za celú kabínu, že to padlo. To je jedno či to padne mne alebo niekomu inému. Potrebovali sme víťazstvo, takže som rád, že prišlo,“ povedal autor gólu a nezabudol aj zažartovať: „Zvolo (Andrej Zvolenský pozn. red.) možno konečne nebude písať, že nemám efektivitu, takže ho pozdravujem. Som rád, že môj gól priniesol tri body.“

Ruža sa po víťazstve 1:0 posunula v ligovej tabuľke s jedenástimi bodmi na siedmu pozíciu. Liptáci prvýkrát v sezóne vyhrali na svojom štadióne a to rovno v súboji s lídrom súťaže a úradujúcim majstrom. Navyše (pokiaľ nerátame dva anulované súboje s Myjavou a tri barážové stretnutia o účasť v Európskej lige) išlo o osemstý zápas Ružomberka v najvyššej súťaži. V tejto sezóne sme doma ešte nevyhrali, máme veľa remíz, tie body sme potrebovali, takže chutí o to viac,“ dodal Martin Regáli.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK