3.10.2021

Martin Regáli s dvomi gólmi v liptovskom derby

Ruža má za sebou úspešné prvé liptovské derby vo Fortuna lige, keď na svojom štadióne zdolala Liptovský Mikuláš 4:1. Po stretnutí sa s nami podelil o svoje pocity autor dvoch gólov Martin Regáli.

Na začiatku duelu dvakrát pohrozili hostia a Ivan Krajčírik musel zasahovať pri hlavičkách, ktoré na jeho bránu vyslali Richard Bartoš a Patrik Pinte. Minimálne v prvom polčase to bol vyrovnaný zápas. Aj keď si myslím, že počas celého zápasu sme boli lepší, ale chlapci z Liptovského Mikuláša sa nemajú za čo hanbiť,“ vyslovil kompliment na adresu súpera futbalista obliekajúci dres s číslom deväť.

Na konci úvodnej dvadsaťminútovky Štefan Gerec vystihol prihrávku medzi Ľuboslavom Laurom a Matějom Lukschom, ktorý ho fauloval a nariadený pokutový kop premenil Matej Kochan. Mužstvo spod Čebraťa sa snažilo čím skôr pridať aj druhý presný zásah. V prvom polčase sa im síce nepodarilo zvýšiť náskok, no v 58. minúte Ján Maslo hlavou rozvlnil sieť po priamom kope Dalibora Takáča. Ak súper príde brániť, je dôležité dať prvý gól, aby sme ho otvorili. To sa nám podarilo. V druhom polčase to bolo o to jednoduchšie, keďže Liptovský Mikuláš to musel otvoriť a mali sme tam viac priestoru, čo sme chvalabohu dokázali využiť,“ skonštatoval Martin Regáli.

Krátko po druhom góle prišli na rad úspešné minúty Martina Regáliho. V rozmedzí 62. a 64. minúty sa ružomberský útočník dostal do troch šancí, dve z nich gólovo zúročil a Ružomberok viedol 4:0. Stále robím na ihrisku všetko preto, aby som bol prospešný pre tím. Či už strieľaním gólov alebo nejakými asistenciami. Takže som rád, že to vyšlo,“ povedal autor dvoch sobotných presných zásahov.

V závere síce znížil Ľuboslav Laura, ale výhru 4:1 si už Ružomberčania bez problémov ustrážili. Ruža si pripísala tretiu výhru v rade. Vďaka aktuálnej sérii zvýšila svoj bodový zisk na 17 bodov a minimálne do nedeľného večera poskočila v ligovej tabuľke na tretiu priečku, z ktorej ju po tomto kole ešte môže v prípade výhry zosadiť Trenčín. Dali sme štyri góly, vyhrali sme. Konečne sme zápas dohrávali viac-menej v pohode. Takže sme za to všetci vďační. Natiahli sme víťaznú sériu, takže určite je spokojnosť,“ zhodnotil Martin Regáli a ďalej dodal: Aj keď som tu predtým stál, stále som vravel, že hráme dobre, len že nedávame góly. Chvalabohu sa to otočilo. Teraz sme efektívni a to nám prináša body, takže sme spokojní. Je to ale pre nás aj výzva, aby sme sa neuspokojili, pracovali ďalej a aj naďalej zbierali body.“

Sobotné víťazstvo teší o to viac, že išlo o prvé liptovské derby vo Fortuna lige. Klub mohol v súčasnej situácii zaplniť 25% kapacity štadióna, čo sa aj podarilo, keď si na zápas našlo cestu 1 205 divákov a fanklub Concordia 1906 vytvoril výbornú atmosféru. Liptov tým žil, aj ma zastavilo pár ľudí. Pre mňa je to trochu iné, pretože som z Prešova. Už som tu tretí rok, ale nie som z Liptova. Bolo to cítiť. Špeciálne to bolo hlavne pre chlapcov v kabíne, ktorí osobne poznajú chlapcov z Liptovského Mikuláša. Som rád, že Liptovský Mikuláš je v lige. Tento zápas má svoj náboj. Jediná škoda je, že vonkajší zápas sa bude hrať v Poprade,“ povedal ružomberský útočník.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK