8.10.2021

Ivan Krajčírik chytal v súboji SR “21“ so Španielskom

Slovenská futbalová reprezentácia do dvadsaťjeden rokov odohrala v piatok 8. októbra 2021 v Seville kvalifikačný zápas s domácim Španielskom. V bráne dostal aj tentokrát priestor Ivan Krajčírik.

Od úvodu boli nebezpečnejší favorizovaní domáci. V 8. minúte obranca v poslednej chvíli zblokoval strelu Abela Ruiza. O sedem minút neskôr Turrientes vystrelil spoza šestnástky tesne vedľa. V 20. minúte však udreli Slováci, keď sa Bernát rútil sám na brankára a svoj únik bez problémov zakončil gólom – 0:1. Po piatich minútach Sergio Gómez vypálil spoza veľkého vápna tesne vedľa brány. V 31. minúte Krajčírik chytil hlavičku Abela Ruiza. Po šiestich minútach Sergio Gómez hľadal pred odkrytou časťou brány Williamsa, no obranca pred ním odvrátil nebezpečnú loptu. V 40. minúte to už aktívny Sergio Gómez zobral na seba, lenže z mierneho uhla namieril nad brvno. Po troch minútach slovenská defenzíva zblokovala strelu Abela Ruiza.

V 51. minúte Vencedor Paris vystrelil spoza šestnástky nad brvno. Po dvoch minútach na opačnej strane ihriska Kadák z priameho kopu namieril tesne vedľa. V 55. minúte zahrával priamy kop aj domáci Sergio Gómez a jeho strelu zneškodnil Krajčírik. Krátko na to získali Španieli ďalší priamy kop a po ňom Guillamón upratal loptu do siete – 1:1. V 66. minúte Krajčírik chytil ďalšie zakončenie Sergia Gómeza. Po troch minútach Gonzalez vystrelil mimo brány. V 71. minúte skóroval Lichý, ktorý prišiel do hry v tej istej minúte – 1:2. Slovenský výber sa žiaľ dlho netešil z náskoku. O osem minút neskôr Krajčírik pri snahe zastaviť nebezpečný domáci útok zasiahol súperovho hráča a nariadený pokutový kop premenil Sergio Gómez – 2:2. V 87. minúte bola po kontakte Šviderského s Morom odpískaná druhá jedenástka pre Španielsko, tú premenil Miranda a otočil skóre zápasu na 3:2. V ďalšom priebehu sa futbalisti spod Tatier snažili o vyrovnanie, no nepodarilo sa im vypracovať si výraznejšiu šancu. Naopak, Krajčírik ešte zneškodnil nebezpečné zakončenia, ktoré na neho vyslali Niňo a Sergio Gómez. Slovenská dvadsaťjednotka tak napriek sľubnému priebehu podľahla favorizovanému súperovi 2:3. Viac informácií o zápase nájdete TU.

Foto: Martin Hrnčír (SFZ)

ZDIEĽAJ ČLÁNOK