28.10.2021

Tomáš Bobček rozhodol o postupe v Slovnaft Cupe

Ružomberok v stredajšom domácom zápase štvrtého kola Slovnaft Cupu vybojoval postup cez Lipany, keď vyhral 1:0. Po stretnutí predstúpil pred prítomných zástupcov médií autor víťazného gólu Tomáš Bobček.

Ruža bola v súboji s účastníkom 3. ligy Východ v pozícii favorita, čo umocňovala aj skutočnosť, že Liptáci mali výhodu domáceho prostredia. Víťazstvo sa však nerodilo ľahko. Vedeli sme, že prídu Lipany a budú mať dobrú, organizovanú obranu. Vedeli sme, že od začiatku bude ťažké sa tam dobýjať a to sa aj ukázalo. Ale nakoniec sme to zlomili a stačí aj jeden gól aby sme postúpili,“ zhodnotil futbalista obliekajúci dres s číslom štrnásť.

Mužstvo spod Čebraťa malo celý čas hernú prevahu, no úvodné dejstvo neprinieslo veľa napínavých momentov pred súperovou bránou. Strela Tomáša Bobčeka letela mimo, zmenu skóre nepriniesli pokusy Dalibora Takáča ani zakončenie Martina Regáliho, smerujúce tesne vedľa. Po prvom polčase tak na ukazovateli skóre svietil bezgólový stav. Boli vzadu piati-šiesti. Ťažko sa tam dostávalo či nákopmi, či dákymi uličkami. Snažili sme sa, no nevyšlo to. V druhom polčase to potom prišlo,“ povedal Tomáš Bobček.

Po zmene strán Ružomberčania vystupňovali svoju ofenzívnu aktivitu a vypracovali si viaceré šance. Súper dlho držal vyrovnaný stav a raz aj pohrozil, keď musel Tomáš Frühwald zasahovať pri strele Marcela Vysočana. Liptáci boli nebezpeční najmä zo štandardných situácií. Rozuzlenie prišlo v 73. minúte, kedy sa center Dalibora Takáča z priameho kopu dostal až k Tomášovi Bobčekovi, ktorý upratal loptu do brány. Ján Maslo tam vyskočil predo mňa. Padlo mi to akurát pod nohu, tak som len nastrčil nohu a doklepol som loptu,“ spomenul si autor gólu na rozhodujúci moment.

Po góle mohlo mužstvo spod Čebraťa zveľadiť svoj náskok. Ďalšie príležitosti už síce nevyužilo, no po výhre 1:0 postúpilo do ďalších bojov. Pre Tomáša Bobčeka to bol špecifický zápas v tom, že po desaťmesačnej nedobrovoľnej pauze od futbalu prvýkrát nastúpil v základnej zostave a z trávnika schádzal dve minúty pred koncom riadnej hracej doby. Ako zvládal väčšiu porciu minút oproti striedaniam v uplynulých ligových dueloch? „Bolo to náročné. Dobre, že to prišlo v pohári, že som sa mohol trošku oťukať. Dúfam, že dostanem šancu aj v lige a už to bude lepšie,“ dodal Tomáš Bobček.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK