29.10.2021

Preview: „Musíme si vytvoriť šance a hlavne ich premeniť“

V sobotu 30. októbra 2021 o 18:00 odohrá Ružomberok domáci zápas trinásteho kola Fortuna ligy so Sereďou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

Ruža sa doma predstavila aj cez týždeň, keď v stredajšom súboji štvrtého kola Slovnaft Cupu privítala na svojom trávniku Lipany, nad ktorými zvíťazila gólom Tomáša Bobčeka 1:0 a postúpila do osemfinále. Chvalabohu, že v zadu sme to mali dobre vyriešené a bola len otázka času, kedy súper odíde kondične. Musím pochváliť chalanov za to, že intenzita tam bola ako sme chceli aj keď prvý polčas hrali chalani čo hrávajú menej a bolo vidieť, že nie je tam až taká kvalita a možno aj nesúrodosť či už v rozohraní alebo vedení útokov. Ale myslím si, že zámer bol jasný. Hrať vo vysokej intenzite a šance prídu. Nakoniec sme jednu premenili a myslím si, že keby sme potom dali ďalšie tri góly, tak sa na výsledok pozerá celkom inak,“ zhodnotil šéf realizačného tímu ružomberského A mužstva duel s účastníkom tretej najvyššej súťaže.

Zaujímavosťou je, že pri sobotnej ligovej výhre v Senici 2:0 a aj v pohárovom stretnutí s Lipanmi sa Ružomberčania gólovo presadili zo štandardných situácií. Dvakrát z priamych kopov a raz z rohového kopu. Musím sa priznať, že pred Senicou sme sa dosť pripravovali na štandardné situácie a chceli sme si nimi pomôcť v tom zápase. Nakoniec aj Madleňákov gól padol po nacvičenom signále, takže myslím si, že s tými štandardkami si vie mužstvo pomôcť. Sme celkom radi, že to čo trénujeme sa objavuje aj v zápasoch,“ prezradil Peter Struhár.

Ružomberok doteraz získal v aktuálnom ročníku Fortuna ligy 21 bodov, čo preň znamená priebežné tretie miesto. Rovnaký počet bodov má aj štvrtá Dunajská Streda a o päť bodov viac vybojovala druhá Trnava. V sobotu si Liptáci doma zmerajú sily so Sereďou, ktorej patrí s trinástimi bodmi deviata pozícia. S týmto súperom si mužstvo spod Čebraťa zmeralo sily v aktuálnej sezóne raz a to v druhom kole, kedy Ružomberčania vyhrali v Trnave nad Sereďou 3:2. V tom zápase to bolo zvláštne, ale bol to veľmi zaujímavý zápas pre diváka, kde domáca Sereď mala tri tutové šance a hlavne nám hrozila po nebezpečných štandardných situáciách. V druhom polčase sa to obrátilo. Boli sme vysoko efektívni aj striedajúci hráči naskočili veľmi dobre a vyhrávali sme 3:0. Potom domáci trošku pritlačili, išli za gólom, hrali na väčšie riziko a nakoniec nám dali dva góly. Chvalabohu, že sme vtedy zobrali tri body z ich trávnika,“ spomenul si tréner na uplynulý duel.

Aké sú prognózy ružomberského lodivoda pred sobotným duelom? Myslím si, že teraz to bude trošku iný zápas. Súper príde hrať zo zabezpečenej obrany a bude chcieť vyrážať do brejkových situácií, kde musím povedať, že majú veľmi dobré individuality čo sa týka ofenzívy. Taktiež si budú chcieť pomôcť nejakou štandardkou alebo nájsť si nejaký úsek hry, kde bude chcieť hrať trošku ofenzívnejšie a možno nám strelia nejaký gól. Na to sa ale musíme pripraviť, aby sme si vytvorili šance a hlavne aby sme ich premenili,“ zamyslel sa Peter Struhár.

Zo zdravotných dôvodov nebudú môcť do ligového duelu zasiahnuť Samuel Šefčík a Adam Brenkus, otázny je štart Alexandra Mojžiša a Martina Rymarenka. Informáciu o možnostiach vstupu na štadión nájdete TU. Priamy prenos zo stretnutia bude k dispozícii na VOYO a Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ten môžete sledovať TU.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK