31.10.2021

Martin Boďa: „Dúfam, že už budem dávať góly každý zápas“

Ružomberok v sobotnom stretnutí vyhral nad Sereďou 3:1. Po záverečnom hvizde sa s nami podelil o svoje pocity dvojgólový strelec Martin Boďa.

Liptáci sa ujali vedenia už v 4. minúte, kedy otvoril skóre peknou strelou z priameho kopu Ján Maslo. Hostia sa však nevzdávali, začali byť vpredu čoraz nebezpečnejší a po pätnástich minútach zaslúžene vyrovnali zásluhou Dominika Radića. Záverečné minúty úvodného dejstva patrili Ružomberčanom, ktorí si vytvorili viaceré šance. Strelu Olivera Luterána zastavilo brvno, dve zakončenia Jána Masla si nenašli cestu medzi žrde a pokus Martina Rymarenka vyrazil Ayotunde Ezekiel. „Verili sme, že dáme ten gól. Boli sme kompaktní, pomáhali sme si. Myslím si, že celé mužstvo odviedlo veľa dobrej práce,“ povedal futbalista obliekajúci dres s číslom osemnásť.

Ofenzívna aktivita mužstva spod Čebraťa pokračovala aj po zmene strán. Strelu Olivera Luterána ešte stihol vyraziť brankár spod brvna. V rozmedzí 52. a 59. minúty už ale dvakrát gólovo udrel Martin Boďa, keď najskôr využil prihrávku Olivera Luterána a následne zužitkoval prenechanú loptu od Dalibora Takáča po akcii Martina Regáliho. „Som rád aj za všetkých, ale hlavne som rád, že mi to tam konečne padlo. Pomohli mi k tomu chalani. Hlavne som sa snažil plniť pokyny od trénerov. Som rád, že sme vyhrali, spokojne konštatoval Martin Boďa.

Ofenzívny hráč doteraz zaznamenal v ružomberskom drese len jeden ligový presný zásah, keď v poslednom kole minulosezónnej základnej časti premenil v Žiline pokutový kop. Tentokrát dvakrát skóroval v jednom súboji. Dúfam, že od tohto zápasu to bude už len lepšie a budem dávať góly každý zápas,“ zaželal si 24-ročný futbalista, ktorý v sobotu túžil po hetriku a mal ho na dosah. Krátko po svojom druhom góle ho pred bránou hľadal Martin Regáli, no tentokrát sa mu už nepodarilo presadiť pred bránou: Bol som zle otočený a ešte sa mi aj šmyklo. Škoda, ale nevadí.“

V závere sa Litpáci dostali do viacerých nádejných brejkových situácií, z ktorých už nenavýšili svoj náskok. Až do konca sa snažila aj Sereď, ktorá si vypracovala najväčšiu príležitosť v poslednej nadstavenej minúte, kedy Ivan Krajčírik s pomocou Jána Masla nepustil za svoj chrbát hlavičku Dominika Radića a krátko na to Roberto Dias hlavičkoval nad.Myslím si, že to bol dosť náročný zápas, lebo Sereď určite nie je ľahký súper, ale zvládli sme to. To je hlavné,“ zhodnotil Martin Boďa.

Duel sa skončil ružomberským víťazstvom 3:1. Mužstvo spod Čebraťa si so ziskom 24 bodov upevnilo tretiu priečku, keď sa vzdialilo štvrtej Dunajskej Strede na rozdiel troch bodov. Myslím si, že výborne trénujeme. Snažíme sa celý kolektív. Všetci čo sme tu od vedenia po hráčov. Všetci, čo sa tu pohybujú okolo futbalu. Myslím si, že je to aj ich zásluha. Preto sme momentálne tam, kde sme,“ povedal útočník tímu z centra dolného Liptova.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK