6.11.2021

Preview: Čaká nás náročná skúška, vonkajší duel so Slovanom

V nedeľu 7. novembra 2021 o 15:00 odohrá Ružomberok v hlavnom meste štrnáste kolo Fortuna ligy so Slovanom Bratislava. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

Liptáci v minulom kole doma zvíťazili nad Sereďou 3:1, keď raz skóroval Ján Maslo a dva presné zásahy zaznamenal Martin Boďa. Myslím si, že sme zaslúžene vyhrali, pretože sme strelili tri góly. Boli sme efektívni a ako som povedal, rozhodli začiatky polčasov. Som rád, že sa strelecky chytil Maťo Boďa. Nálada v tíme je veľmi dobrá. V druhom polčase bola hra chlapcov taká ako som si predstavoval. Boli sme kompaktnejší. Vedeli sme, že prídu naše situácie. Zápas sme si okrem posledných minút, kde si súper vypracoval šance, takticky a úplne v kľude uhrali,“ zhodnotil tréner uplynulé stretnutie.

Príjemným prekvapením uplynulého duelu bol výkon Martina Boďu. Ružomberský útočník najskôr získal priamy kop, ktorý gólovo zúročil peknou strelou Ján Maslo a po zmene strán sám dvakrát prekonal brankára. Určite bol mužom zápasu. Bol na neho faul, bol z toho gól a pridal ďalšie dva góly. Takto by mal hrať hrotový hráč, ktorý by mal byť hlavne v pokutovom území. Na to sme ho nabádali celý týždeň a sám asi zistil, že o tomto je veľký futbal, aby vedel zužitkovať svoje silné stránky v pokutovom území,“ pochválil Peter Struhár svojho zverenca.

Ruža sa so ziskom 24 bodov nachádza v ligovej tabuľke na tretej priečke, pričom má o tri body viac ako štvrtá Dunajská Streda. Naopak, na druhú Trnavu stráca päť bodov. Ružomberčania ťahajú peknú výsledkovú šnúru, no v nedeľu ich čaká ďalšia náročná skúška, keď sa predstavia na pôde úradujúceho majstra Slovana Bratislava. Klub z hlavného mesta je aj teraz na čele tabuľky, od Liptákov ho delí osem bodov. Belasí navyše štartujú aj v Európskej konferenčnej lige UEFA, kde tento štvrtok zdolali gibraltársky Lincoln Red Imps na jeho štadióne 4:1 a sú v hre o postup do jarnej fázy súťaže.

Mužstvo spod Čebraťa je však jediným tímom, ktorý v aktuálnom ročníku dokázal zdolať držiteľa double z posledných dvoch sezón. Každopádne nás teší pohľad na tabuľku s tým, že ako sme už predtým hovorili, vždy ideme od zápasu k zápasu. To, že Slovan mal nabitejší program by nám mohlo pasovať z toho dôvodu, že bude musieť vystriedať niektorých hráčov a tým pádom máme šancu uhrať nejaké body aj v tomto zápase na Slovane. Je pravda, že Slovan si dá na nás väčší pozor, lebo určite vníma našu formu z víťaznej vlny. Aj tréner je na to dosť skúsený. Bude vystríhať svojich hráčov a zodpovedne sa na nás pripravia,“ povedal šéf ružomberského realizačného tímu.

Do nedeľného duelu nebudú môcť zo zdravotných dôvodov zasiahnuť Adam Brenkus, Marek Zsigmund a Štefan Gerec. Otáznik visí nad štartom Alexandra Mojžiša a Tihomira Kostadinova. Pri dlhom menoslove zranených hráčov je potešiteľné, že v minulom kole už bol po dlhom zranení na lavičke Samuel Šefčík. „Už je v plnom zaťažení. Nemá žiadne uvoľnenia, ale v plnej záťaži trénuje s nami,“ prezradil Peter Struhár.

Priamy prenos zo stretnutia bude k dispozícii na VOYO a Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ten môžete sledovať TU.

Foto: Rudolf Maškurica, Stanislav Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK