11.11.2021

Tihomir Kostadinov hral vo víťaznom zápase Severného Macedónska

Reprezentačný tím Severného Macedónska, ktorého súčasťou je aj náš stredopoliar Tihomir Kostadinov, odohral vo štvrtok 11. novembra 2021 v Jerevane kvalifikačný zápas s domácim Arménskom.

Tihomir Kostadinov nastúpil v základnej zostave a spolu s ním hral od úvodu aj trnavský futbalista Milan Ristovski. Severné Macedónsko išlo do vedenia v 22. minúte, kedy strelou zblízka otvoril skóre Trajkovski – 0:1. Arménsko sa následne snažilo o vyrovnanie, no v 36. minúte namieril Bardi spoza veľkého vápna k žrdi a zvýšil náskok hostí na rozdiel dvoch gólov. V ďalšom priebehu úvodného dejstva si reprezentanti balkánskeho štátu vypracovali šance na ešte výraznejšie navýšenie skóre, ale do konca polčasu sa už stav nezmenil.

Po zmene strán Severné Macedónsko strážilo svoj náskok, ktorý napokon aj zveľadilo. V 65. minúte získalo pokutový kop, ten premenil Bardi, jedenásť minút pred koncom riadnej hracej doby po peknej akcii skóroval trnavský zástupca Milan Ristovski a v samom závere premenil druhý pokutový kop v stretnutí Bardi, ktorý tak skompletizoval svoj hetrik.

Severné Macedónsko vyhralo v Arménsku 5:0 a po presvedčivom výkone stále zostáva v hre o účasť na svetovom šampionáte. V tabuľke Skupiny J mu v týchto chvíľach patrí s pätnástimi bodmi druhá priečka znamenajúca play off o účasť na MS, no dnes večer ešte hrá Rumunsko doma s Islandom a ak zvíťazí, tak o bod predstihne Severných Macedóncov. Viac informácií o zápase nájdete TU.

Fortuna liga mala v stretnutí troch zástupcov, okrem nášho futbalistu Tihomira Kostadinova, ktorý hral do 83. minúty, odohral spomínaný Milan Ristovski z Trnavy celé stretnutie a v drese Arménska hral od 77. minúty Vahan Bichakhchyan zo Žiliny.

Posledné kolo Skupiny J sa odohrá v nedeľu 14. novembra 2021 o 18:00, kedy Severné Macedónsko v Skopje privíta Island. Rumunsko, ktoré je jeho konkurentom v boji o druhú priečku, čaká súboj v Lichtenštajnsku.

AKTUALIZOVANÉ 22:40 - Rumunsko remizovalo s Islandom 0:0 a tak je pred posledným kolom Severné Macedónsko druhé o bod pred Rumunskom.

Foto: ffm.mk

ZDIEĽAJ ČLÁNOK