3.12.2021

Preview: Čaká nás duel na pôde tímu bojujúceho o prvú šestku

V sobotu 4. decembra 2021 o 15:00 odohrá Ružomberok sedemnáste kolo Fortuna ligy na štadióne Michaloviec. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

Ruža sa minulý víkend predstavila na pôde Spartaka Trnava, kde vyhrala 3:0, keď v prvom polčase premenil pokutový kop Matej Kochan a krátko po zmene strán dvakrát skóroval Martin Regáli. Hlavne sme radi, že sme aj po zápase v Trnave zostali na víťaznej vlne. Musím ale povedať, že chlapci si to zaslúžili svojím výkonom. Do bodky plnili naše taktické zámery ako sme chceli hrať. Z toho sme profitovali a strelili sme tri góly. Jednoznačne sme mali celý zápas pod kontrolou, až na dve šance súpera v prvej dvadsaťminútovke. Potom bol zápas v našej réžii. Vedeli sme dobre kontrolovať hru, vedeli sme si v defenzíve počkať na súpera, z čoho sme vyrážali do rýchlych útokov. Boli sme dostatočne efektívni na to, aby sme v Trnave vyhrali,“ zhodnotil šéf ružomberského realizačného tímu.

Okrem aktuálneho účinkovania vo Fortuna lige bol témou aj Slovnaft Cup. Osemfinále pohárovej súťaže sa síce uskutoční až v marci, no vo štvrtok prebiehal žreb, ktorý rozhodol o tom, že Liptáci budú na jar doma bojovať o postup medzi osem najlepších tímov so Slovanom Bratislava. Na jednej strane sme šťastní, že hráme na našom štadióne. Hráme so Slovanom, čo je veľmi dobre. Uvidíme aká bude situácia pre divákov. Na druhej strane vieme, že proti nám stojí majster a asi najlepšie mužstvo súťaže s veľmi kvalitným kádrom, ale myslím si, že šance sú vyrovnané. Ukáže nám to smer, či môžeme ísť ďalej alebo nie,“ vyjadril sa k výsledku žrebu Peter Struhár.

V ligovej tabuľke patrí Ružomberku so ziskom tridsať bodov tretia priečka. Na druhú Trnavu stráca tri body a rovnaký bodový odstup ho delí od štvrtej Dunajskej Stredy. Mužstvo spod Čebraťa sa v sobotu predstaví v Michalovciach. Zemplínčania doteraz vybojovali dvadsať bodov a sú na siedmom mieste, pričom majú rovnaký počet bodov ako šiesty Trenčín, čo pre nich znamená veľkú šancu na preniknutie do prvej šestky.

Na východe Slovenska nečaká Ružomberčanov nič ľahké, o čom svedčí aj zatiaľ jediný vzájomný súboj v aktuálnom ročníku, kedy Michalovce remizovali pod Čebraťom 0:0. Určite si musíme dávať pozor, lebo aj domáci zápas s Michalovcami bol taký, že sme ho mali vyhrať, ale ku koncu si Michalovce vytvorili dve vyložené šance a mohli nás potrestať. V ich osi je veľa kvalitných, technických hráčov, ktorí sa veľmi dobre prezentujú v individuálnych prienikoch. V neposlednom rade majú osobnosť tímu Igora Žofčáka, ktorý vie ukľudniť hru, vie zlomiť mužstvo v dôležitých situáciách či prihrávkou alebo strelením gólu. Taktiež majú v útoku teraz asi s najlepšou formou hrajúceho útočníka v lige Mateja Trusu,“ dodal tréner.

Do sobotného duelu nebudú môcť zo zdravotných dôvodov zasiahnuť Adam Brenkus, Marek Zsigmund, Ján Maslo, Martin Rymarenko a kvôli trestu na jedno ligové meranie síl za päť žltých kariet nemôže hrať ani Martin Regáli. Otázny je štart Tihomira Kostadinova a Štefana Gereca. Zápas sa žiaľ na základe aktuálne platných opatrení musí odohrať bez účasti divákov. Priamy prenos zo stretnutia bude k dispozícii na VOYO a Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ten môžete sledovať TU.

Foto: TASR, Rudolf Maškurica, Stanislav Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK