10.12.2021

Preview: Odohráme posledný domáci zápas jesennej časti

V sobotu 11. decembra 2021 o 15:00 odohrá Ružomberok domáci zápas osemnásteho kola Fortuna ligy s tímom FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

Ružomberčania odohrali uplynulé kolo Fortuna ligy v Michalovciach, kde po góloch Lukáša Fabiša, Samuela Šefčíka a Mária Mrvu, zvíťazili 3:0. Vyšlo to tak ako sme chceli, čo je super. Privolali sme si to. Ten zápas bol o nás, ako sme doň vstúpili. Od prvej minúty sme presne vedeli čo chceme. Chceli sme na súpera vyletieť, čo sa nám podarilo. Pramenil z toho rýchly gól, ktorý sme chceli streliť do pätnástej minúty. Potom sme si udržiavali priebeh a po nacvičenej akcii sme dali druhý gól. Aj prvý gól bol po nacvičenej akcii, čo sme robili v týždni s otočením ťažiska hry. Ako trénerov nás veľmi teší, že veci čo robíme v týždni sa prezentujú aj v zápasoch. V druhom polčase sme si súpera trochu počkali. Kontrolovali sme hru a tak ako hovoril aj môj kolega Miroslav Nemec, že boli bezradní, nevedeli sa proti nám presadzovať. Boli sme stále veľmi kompaktní, organizovaní a to bol úspech toho zápasu, čo sme korunovali tretím gólom,“ spokojne konštatoval šéf ružomberského realizačného tímu.

Zatiaľ čo Samuel Šefčík skóroval druhýkrát v priebehu troch duelov, obranca Lukáš Fabiš zaznamenal prvý presný zásah v ružomberskom drese a celkovo druhý ligový gól v celej doterajšej kariére. Ďalší defenzívny futbalista Mário Mrva skóroval v lige prvýkrát. Chlapcom to veľmi prajem. Pogratuloval som im. Lukáš Fabiš len potvrdil svoju formu, ktorú má v poslednom čase. Pretavil ju do krásneho gólu aj do krásneho centra na gól. To, že Majo dal v tomto zápase gól, chodí na štandardné situácie na to, aby dopozoroval situáciu, stále hľadal loptu. Strelil svoj prvý gól vo Fortuna lige, tak sa tešíme s ním a myslím si, že jeho sebavedomie by mohlo ísť zase vyššie,“ pochválil Peter Struhár svojich zverencov.

Ružomberok má na svojom konte 33 bodov a v ligovej tabuľke mu patrí priebežná tretia pozícia. Na druhú Trnavu stráca tri body a rovnako tri body delia mužstvo spod Čebraťa od štvrtej Dunajskej Stredy. Do konca jesennej časti zostávajú ešte dve kolá a Liptáci sa v sobotu poslednýkrát v roku predstavia na svojom štadióne, kde privítajú Zlaté Moravce, ktoré doteraz získali štrnásť bodov a momentálne sa nachádzajú na desiatej pozícii. Pred domácim duelom hovorí tabuľkové postavenie v prospech Ružomberčanov.

Na druhej strane je ale výstrahou zatiaľ jediné tohtosezónne vzájomné meranie síl, kedy Ruža vyhrávala v Zlatých Moravciach 2:0, vývoj súboja mala zdanlivo vo svojich rukách, no súper dvomi gólmi v závere vyrovnal na konečných 2:2. „Zlaté Moravce hlavne v poslednom období stabilizovali káder a vidno, že sú v pohode. V posledných zápasoch získavajú body. Sú nepríjemní pre favoritov celej ligy či Slovan, či Trnavu. Povedal by som, že so Slovanom mohli vyťažiť viac. S Trnavou mali vyrovnaný zápas a remizovali. Takisto pozbierali ďalšie body u súperov. Takže forma Zlatých Moraviec sa zvyšuje. Musíme si dať na nich pozor. V neposlednom rade si myslím, že my sme sa už od vzájomného zápasu posunuli trošku inde. Náš zápas v Zlatých Moravciach bol veľmi dobrý, ale po strelení dvoch gólov a nepotvrdení náskoku tretím gólom sa stala taká vec, že sa vyskytli individuálne chyby, na ktoré si aj teraz musíme dať pozor, aby sme ľahkými vecami nepomohli súperovi získať nejaký ten bod,“ povedal tréner.

Zo zdravotných dôvodov nebudú môcť do ligového duelu zasiahnuť Adam Brenkus, Marek Zsigmund a Ján Maslo, otázny je štart Tihomira Kostadinova. Na základe aktuálne platných protipandemických opatrení sa žiaľ musí zápas odohrať bez účasti divákov. Priamy prenos zo stretnutia bude k dispozícii na VOYO a Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ten môžete sledovať TU.

Foto: TASR, Rudolf Maškurica

Video: Matej Šavol

ZDIEĽAJ ČLÁNOK