12.12.2021

Striedajúci Štefan Gerec rozhodol o deľbe bodov

Ružomberok v poslednom tohtoročnom domácom súboji remizoval so Zlatými Moravcami 1:1. Po stretnutí predstúpil pred prítomných novinárov autor vyrovnávajúceho gólu Štefan Gerec.

Liptákom nevyšiel prvý polčas podľa predstáv. Cez pevnú súperovu defenzívu si až na strely Dalibora Takáča a Martina Boďu, ktoré zneškodnil brankár, nevytvorili veľa príležitostí. Navyše od 30. minúty prehrávali gólom Mareka Šveca 0:1. Každý zápas je iný. Aj do tohto zápasu sme chceli ísť s tým, aby sme zvíťazili a išli sme na sto percent. Myslím, že sme dostali dosť smolný gól. Potom sme celý druhý polčas tlačili Zlaté Moravce. Bohužiaľ sa nám podarilo dať iba jeden gól. Sme ale radi aspoň za ten jeden bod,“ zhodnotil duel ružomberský útočník.

Po zmene strán sa Ružomberčania snažili o vyrovnanie. Hostia však naďalej odolávali a popri obrane sa sústredili na nebezpečné protiútoky. Nový vietor do domácej ofenzívy priniesol v 71. minúte striedajúci Štefan Gerec. Po šiestich minútach bol po jeho prieniku odpískaný pokutový kop, no rozhodca napokon zmenil svoj verdikt a odvolal penaltu. Vbehol som do šestnástky, prebral som si loptu na prsia. Pri tom do mňa trochu sotil obranca,“ spomenul si Štefan Gerec na inkriminovaný moment.

Domáci útočník napokon korunoval svoj výkon tri minúty pred koncom riadnej hracej doby, kedy hlavičkou od žrde vyrovnal na konečných 1:1. Hrali sme vabank, chceli sme dať gól. Bolo nás veľa v pokutovom území. Prišiel výborný center od Lukáša Fabiša a dobre som to trafil na zadnú tyč. Ani neviem či som vôbec niekedy dal gól hlavou,“ opísal svoj presný zásah hráč obliekajúci dres s číslom pätnásť.

Ružomberský ofenzívny futbalista sa postupne vracia do zostavy po zranení. Pred týždňom odohral devätnásť minút v Michalovciach a teraz sa mu ušla rovnaká časová porcia. Mal som svalové zranenie, s ktorým sa nedalo nič robiť, iba oddychovať. Takže som rád, že už som z toho vonku a dúfam, že už sa mi budú vyhýbať zranenia,“ dodal Štefan Gerec.

Foto: Rudolf Maškurica, Stanislav Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK