16.12.2021

Preview: S jesennou časťou sa rozlúčime na Žitnom ostrove

V piatok 17. decembra 2021 o 17:00 sa rozlúčime s jesennou časťou Fortuna ligy zápasom na štadióne Dunajskej Stredy. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

Ruža v uplynulom kole doma remizovala so Zlatými Moravcami 1:1. Chceli sme vyhrať posledný zápas na vlastnom ihrisku. Zvolili sme podľa toho aj rozostavenie. Chceli sme byť nebezpeční v pokutovom území. Len musím povedať, že hlavne v prvej pätnásťminútovke, kde sme mali tlak a chceli sme byť ešte viac nepríjemní, sme robili veľa strát hlavne v krajných vertikálach. Tým pádom sme do pokutového územia nedostávali až toľko lôpt ako sme chceli. Potom prišli dve naše veľké šance či Boďu alebo Takáča. Brankár Kira si s nimi veľmi dobre poradil. Aj ViOn urobil rýchly útok z jednej situácie, keď získal loptu, ktorý zakončili gólom. Naďalej sme sa držali nášho plánu. Ešte v dákej päťdesiatej, šesťdesiatej minúte sme skúšali hrať na dvoch útočníkov. Potom sme prišli k nášmu osvedčenému rozostaveniu s tromi stredovými hráčmi. V druhom polčase sme dobýjali bránu. Vyšlo nám striedanie so Štefanom Gerecom, ktorý oživil hru a strelil vyrovnávajúci gól, ktorý mohol prísť trošku skôr. V poslednej minúte sme mali veľmi dobrú situáciu, len sme ju nevyhodnotili správne. Mohli sme ísť do prihrávky na voľného Takáča a mohlo to skončiť gólom v 94. minúte. Za priebeh je remíza 1:1 asi zaslúžená, lebo sme v tých detailoch neboli konkrétnejší. Tým pádom si Zlaté Moravce od nás odniesli jeden bod,“ skonštatoval tréner.

Liptákov po záverečnom hvizde mrzelo, že sa s domácim trávnikom v tomto roku nerozlúčili výhrou. Na druhej strane je však veľmi dobrou správou, že po minulom kole už majú v rukách miestenku do jarnej nadstavbovej skupiny o titul. Tento bod nám zaručil účinkovanie v prvej šestke, čo je veľké pozitívum, že sme si to vybojovali takto predčasne. Bol to náš prvotný cieľ, ktorý máme za sebou. Ideme za ďalšími métami, ktoré sme si stanovili. Ešte by som podotkol, že ďalším pozitívom zápasu bol charakter, ktorým sa prezentovali hráči hlavne v druhom polčase, že sme chceli zvrátiť stav, nechceli sme byť porazení a až do poslednej minúty sme išli za víťazstvom. Takže aj z tohto hľadiska musím zápas hodnotiť pozitívne,“ povedal Peter Struhár.

Ružomberok doteraz získal 34 bodov a v ligovej tabuľke mu naďalej patrí tretia pozícia. Na druhú Trnavu stráca päť bodov a od štvrtej Dunajskej Stredy ho delí jedno víťazstvo. Mužstvo spod Čebraťa čaká na záver jesene ešte jedna výzva. V poslednom tohtoročnom kole sa totiž predstaví práve na Žitnom ostrove a tak v priamom súboji štvrtého a tretieho tímu zabojuje o to, či bude zimovať na bronzovej pozícii. Ružomberčania okúsili trpkosť prehry v prebiehajúcej sezóne zatiaľ len dvakrát a to v domácom stretnutí s Dunajskou Stredou a vonkajšom meraní síl so Slovanom Bratislava.

Zverenci trénera Petra Struhára tak majú aktuálnemu súperovi čo vracať. Je to náš tabuľkový sused s tým, že v hlavách máme to, že s Dunajskou Stredou sme na domácom ihrisku odohrali z našej strany veľmi kvalitný zápas. Škoda, že výsledkovo nám nevyšiel, ale vytvorili sme si v ňom až osem gólových príležitostí, ktoré sme v tom čase nevedeli efektívne premeniť do výsledku a bodov. Takže to by malo byť pre nás mementom toho, že práve s Dunajskou Stredou sme pocítili prehru na vlastnej koži. Malo by nás to tlačiť dopredu v tom, aby sme im to vrátili. Vieme, že do Dunajskej Stredy prišiel nový tréner a zlepšili sa výkony. O to viac by to ale mala byť motivácia pre nás, že tím Dunajskej Stredy pod jeho vedením ešte neprehral a ani neinkasoval. S týmto ideme do toho zápasu. Hráčov budeme nabádať na to, aby sme sa presadili a zvládli zápas v Dunajskej Strede,“ predostrel plány šéf ružomberského realizačného tímu.

Do piatkového duelu nebudú môcť zo zdravotných dôvodov zasiahnuť Adam Brenkus a Marek Zsigmund. Otázny je štart Jána Masla a Tihomira Kostadinova. Zápas sa žiaľ na základe aktuálne platných opatrení musí odohrať bez účasti divákov. Priamy prenos zo stretnutia vysiela Nova Sport 2, taktiež bude k dispozícii na VOYO a Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ten môžete sledovať TU.

Foto: Stanislav Kmeť, Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK