21.12.2021

Matej Madleňák zostane verný športu aj počas Vianoc

Do Vianoc zostávajú posledné dni a už tradične počas každého z nich prinesieme rozhovor s jedným zástupcom nášho seniorského mužstva. Ako prvého sme vyspovedali nášho obrancu Mateja Madleňáka.

Perspektívny futbalista to v jeseni naplno rozbalil. Po kolegovi z defenzívy Lukášovi Fabišovi bol druhým najvyťaženejším ružomberským hráčom v ligových dueloch, po štrnástich kolách dokonca kraľoval Fortuna lige v počte vyhratých súbojov a do štatistík sa zapísal jedným gólom. Aký bol končiaci sa rok 2021 z jeho pohľadu? „Hodnotím ho veľmi kladne a dobre. Hlavne vďaka pánu Bohu, že som bol zdravý, že som nevymeškal veľa zápasov. Bol to naozaj rok, kedy mi slúžilo zdravie. Prvá polka roku bola dosť namáhavá. Hrali sme ťažké zápasy o záchranu, ale zvládli sme to a túto sezónu sa nám hrá ľahšie. Teraz keď sú výsledky si viac užívame futbal,“ spokojne konštatoval hráč obliekajúci dres s číslom trinásť.

Aké tradície počas Vianoc dodržiava náš obranca s rodinou? „Doma máme úplne tradičné sviatky. Idem si domov hlavne užiť a dobre si oddýchnuť. Nemáme nič špeciálne. Na večeru máme kapustnicu a rybu so šalátom. Teším sa na trošku pohody a na rodinu,“ prezradil Matej Madleňák.

Nie je tajomstvom, že ružomberský ľavý obranca má šport v krvi a futbal nie je jeho jediná srdcová záležitosť. Pri sledovaní televízneho programu počas sviatkov preto šport nemôže chýbať. Ja som hlavne športový fanúšik, takže sa teším, že si budem môcť pozrieť hokej, NHL, že si budem môcť privstať, budem mať na to čas. Tiež sa bude hrať Premier league, na to sa teším. Z tých programov, ktoré sa opakujú každý rok si určite pozriem Sám doma, Pelíšky a S tebou ma baví svet,“ povedal 22-ročný futbalista.

K Vianociam patria aj darčeky. Aký vianočný darček doteraz potešil nášho hráča a aký by mu spravil najväčšiu radosť v súčasnosti? Neviem povedať, ktorý darček ma najviac potešil. Všetky darčeky pod stromčekom sú pekné. Najviac by ma potešilo, keby mi slúžilo zdravie a doma bola pohoda. Neželám si nič konkrétne, len aby bolo zdravie. To je základ, to je to najdôležitejšie,“ zamyslel sa Matej Madleňák.

Zdravie bolo na prvom mieste aj pri želaní pre fanúšikov do nového roka 2022. Aj fanúšikom prajem najmä v tejto situácii hlavne veľa zdravia. Nech prežijú sviatky v pokoji s rodinou, s najbližšími, nech si užijú. Ak sa bude dať, nech nás budúci rok prídu podporiť. Uvidíme ako to pôjde. Pokúsime sa uhrať pekný výsledok pre Ružomberok,“ poprial na záver ružomberským priaznivcom futbalista, ktorý v jeseni skóroval do senickej brány.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK