21.12.2021

VOYO Hráčom mesiaca december sa stal Lukáš Fabiš

Cena pre VOYO Hráča mesiaca tretíkrát v rade putuje pod Čebrať! Po Jánovi Maslovi a Martinovi Regálim získal tentokrát ocenenie za svoje výkony od odbornej poroty ďalší náš futbalista Lukáš Fabiš.

Ružomberský obranca sa gólom a asistenciou podieľal na víťazstve nad Michalovcami. Následne v domácom stretnutí so Zlatými Moravcami prihral na presný zásah Štefana Gereca. V defenzíve predviedol viaceré úspešné zákroky, pričom ten najvydarenejší si nechal na posledné kolo, keď v 57. minúte súboja v Dunajskej Strede vykopol strelu Jánosa Hahna z bránkovej čiary. Zároveň nemal ďaleko od toho, aby svoj výkon na Žitnom ostrove korunoval výstavným presným zásahom, lenže jeho peknú strelu z priameho kopu v závere prvého polčasu zastavila spojnica súperovej brány.

V ankete VOYO Hráč mesiaca december boli spolu s ním nominovaní do finálnej pätice Vladimír Weiss (ŠK Slovan Bratislava), Filip Twardzik (FC Spartak Trnava), Martin Jedlička (FC DAC 1904 Dunajská Streda) a Ioannis Niarchos (FK Senica). Lukášovi Fabišovi, ktorý nevynechal za celú jeseň ani minútu, vďaka čomu sa stal najvyťaženejším hráčom Fortuna ligy v jesennej časti, dostal od odbornej poroty 19 hlasov, čo mu prinieslo prvenstvo v ankete. Chcel by som sa poďakovať za takéto prekvapenie pred Vianocami. Chcem sa však aj poďakovať svojim spoluhráčom, bez ktorých by som ocenenie nezískal. V posledných zápasoch sa mi darilo byť produktívny. Myslím, že môžem povedať za celé mužstvo, že sme radi, ako sme zvládli jesennú časť súťaže,“ povedal víťaz ankety.

Nášmu futbalistovi gratulujeme a ďakujeme za jeho výkony!

Konečné poradie:
1. LUKÁŠ FABIŠ (MFK RUŽOMBEROK) – 19 hlasov
2. Vladimír Weiss (ŠK Slovan Bratislava) – 16 hlasov
3. Filip Twardzik (FC Spartak Trnava) – 12 hlasov
4. Martin Jedlička (FC DAC 1904 Dunajská Streda) – 10 hlasov
5. Ioannis Niarchos (FK Senica) – 6 hlasov

Odbornú porotu tvoria:

• Ivan Kozák – prezident ÚLK
• Štefan Tarkovič – tréner reprezentácie SR
• Marek Sapara – bývalý slovenský reprezentant
• Martin Mikulič – bývalý futbalista a futbalový expert
• Ladislav Molnár – bývalý futbalista
• Slavo Jurko – športový komentátor
• Andrej Zvolenský – športový komentátor

Zdroj: fortunaliga.sk

ZDIEĽAJ ČLÁNOK