22.12.2021

Matej Kochan: „Najdôležitejšie je stráviť sviatky v kruhu najbližších“

O dva dni je tu Štedrý deň a tak vám prinášame predposledný vianočný rozhovor. Tentokrát sme sa rozprávali s naším stredopoliarom Matejom Kochanom.

29-ročnému hráčovi dlhší čas strpčovali život dlhodobé zranenia. V končiacom sa roku už ale mohol zúročiť svoje nesporné kvality, čo sa potvrdilo najmä v jeseni. Stal sa stabilnou a nesmierne dôležitou súčasťou stredných radov, premenil štyri pokutové kopy a s celkovo piatimi gólmi je druhým najlepším strelcom mužstva po jesennej časti.„Najpozitívnejšie je pre mňa, že som bol relatívne zdravý až na kratšie výpadky. V minulej sezóne sme sa prakticky do konca zachraňovali a bolo to náročné, ale chvalabohu sme to zvládli. Nový ročník sme začali pod novým trénerom. Chvíľu trvalo kým si to celé sadlo. V jeseni sa nám darilo. Sme spokojní, ale pracujeme ďalej aby sme to udržali čo najdlhšie,“ spokojne konštatoval ružomberský stredopoliar.

Kde bude prežívať sviatky a aké tradície dodržiava hráč, ktorý k nám prišiel v roku 2017 z Podbrezovej? „Vianoce budeme tráviť v trojici s priateľkou a naším psíkom. Dáme nejaké peniažky pod obrus a zaspomíname na tých, ktorí už nie sú medzi nami. Potom nasleduje klasika. Kapustnica, ryba so zemiakovým šalátom, oblátky s medom a medovníčky,“ povedal Matej Kochan.

 K vianočnému obdobiu neodmysliteľne patria rok čo rok sa opakujúce rozprávky a filmy, ktorými nepohrdne ani Matej Kochan. Najviac sa teším na Pelíšky a samozrejme na Kevina, ktorý bude opäť Sám doma. To určite pôjde niekoľkokrát cez Vianoce,“ s úsmevom prezradil futbalista obliekajúci dres s číslom jedenásť.

Pokiaľ by ste chceli spraviť nášmu stredopoliarovi radosť darčekom, nie je náročný a určite ho nesklamete. Poteší ma všetko, čo si nájdem pod stromčekom, samozrejme ak tam niečo bude. Najdôležitejšie je stráviť sviatky v kruhu najbližších,“ povedal Matej Kochan.

Čo by zaželal ružomberský futbalista priaznivcom klubu spod Čebraťa? Budem sa opakovať, ale najdôležitejšie je zdravie, tak asi to zdravíčko a keď to bude možné, aby si našli cestu na štadión a povzbudili nás. Nech sú pozitívne naladení a nech odchádzajú zo štadióna spokojní,“ poprial na záver náš hráč fanúšikom do nového roku 2022.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK