7.1.2022

Odštartovali sme zimnú prípravu A mužstva

V piatok 7. januára 2022 sa začala príprava ružomberského seniorského tímu na jarnú časť Fortuna ligy, ktorej prvé jarné kolo je naplánované na 12. februára 2022, kedy si Ruža na svojom štadióne zmeria sily so Žilinou.

Na úvod prípravy odohráme štyri domáce stretnutia na umelom trávniku v areáli nášho štadióna, keď si mužstvo v sobotu 15. januára o 11:00 zmeria sily s Námestovom a v ten istý deň o 14:00 s Banskou Bystricou. V utorok 18. januára o 13:00 privítame Bardejov a v piatok 21. januára o 13:00 poľský tím TS Podbeskidzie Bielsko-Biala.

Následne v dňoch od 23. januára do 2. februára ružomberský seniorský tím absolvuje sústredenie v Turecku, kde bude hrať s klubmi FK Radnicki Nis, FC Ballkani a FK Dynamo Moskva. Po návrate zo sústredenia príde na rad v sobotu 5. februára o 15:00 domáca generálka s poľským tímom GKS Jastrzebie. Žiaľ, pokiaľ zostanú v platnosti aktuálne nariadenia, domáce prípravné stretnutia sa budú musieť odohrať bez účasti divákov. V prípade zmien vás budeme informovať.

Na sústredení tím preveria zaujímaví súperi. Program prípravy sme ladili už v jeseni. Chceli sme aby sme mali herné sústredenie, ktoré sa nám podarilo vybaviť, za čo sa chcem poďakovať aj vedeniu klubu. Odohráme tam tri veľmi kvalitné zápasy,“ spokojne konštatoval tréner Peter Struhár.

Na začiatku zimnej prípravy sú v kádri všetci hráči z jesennej časti, okrem stredopoliara Tihomira Kostadinova. Jediný ružomberský legionár bude pôsobiť v poľskom klube Piast Gliwice. Naopak, do stredu poľa tímu spod Čebraťa prišli dve nové tváre – Kristóf Domonkos, ktorému vyšla jeseň v Komárne a na polročné hosťovanie Filip Lichý zo Slovana Bratislava. „Ako viete, dotiahli sme veľmi zaujímavého hráča z 2. ligy Kristófa Domonkosa. Je to ofenzívny hráč s veľmi dobrou kopacou technikou. Sme radi, že sa nám to podarilo vybaviť. Plus budeme mať na hosťovaní veľmi perspektívneho hráča Filipa Lichého z reprezentácie do dvadsaťjeden rokov, ktorý by nám tiež mal vystužiť stred poľa,“ priblížil tréner.

Z dorastu sa k mužstvu pripojili brankár Dominik Ťapaj, obranca Matúš Krištof a útočník Matúš Matej. Zo zdravotných dôvodov sa nezúčastnili úvodného tréningu Ján Maslo, Jakub Rakyta a Adam Brenkus. Nejakých chlapcov budeme posielať na hosťovanie, aby dostávali minutáž. Určite si ešte nechávame jedno miesto na prípadné doplnenie. Uvidíme ako bude prebiehať príprava. Nechcem to nejako privolávať, ale môže sa kadečo stať čo sa týka zdravotného stavu. Chceme sa zase zamerať na našich chlapcov čo máme v našej veľmi dobrej akadémii. Budeme ich chcieť vidieť ako sa budú s nami správať a uvidíme, či si ich necháme do jarných bojov,“ vyjadril sa Peter Struhár k aktuálnemu kádru.

Po jeseni zimujeme na tretej pozícii so ziskom 35 bodov. Už máme istú účasť v prvej šestke, no s tým prichádzajú nové výzvy. Oproti vstupu do jesennej časti budú teraz väčšie očakávania zo strany verejnosti. Nebude mužstvo pociťovať väčší tlak? Slovíčko tlak by som nechcel pripúšťať s tým, že vieme kam sme sa dostali. Chceme pokračovať v nastolenej práci a musím povedať, že už v jeseni sme si museli zvyknúť na to, že sme išli do zápasov v roli favorita. Chlapci sa s tým už stotožnili a dúfam, že v tom budeme pokračovať,“ dodal šéf ružomberského realizačného tímu.

Zoznam A mužstva MFK Ružomberok:

Ivan Krajčírik, Dominik Ťapaj, Tomáš Frühwald, Jakub Červeň, Alexander Mojžiš, Ján Maslo, Mário Mrva, Lukáš Fabiš, Jakub Luka, Matej Madleňák, Alexander Selecký, Matúš Krištof, Adam Brenkus, Michal Dopater, Peter Ďungel, Tomáš Kubík, Oliver Luterán, Adrián Macejko, Timotej Múdry, Jakub Rakyta, Samuel Šefčík, Dalibor Takáč, Marek Zsigmund, Matej Kochan, Jakub Tancík, Martin Rymarenko, Kristóf Domonkos, Filip Lichý, Tomáš Bobček, Martin Boďa, Štefan Gerec, Martin Regáli, Matúš Matej

Program zimnej prípravy:

7. 1. 2022 začiatok zimnej prípravy
15. 1. 2022 o 11:00 MFK Ružomberok – MŠK Námestovo (RK, UT)
15. 1. 2022 o 14:00 MFK Ružomberok – MFK Dukla Banská Bystrica (RK, UT)
18. 1. 2022 o 13:00 MFK Ružomberok – Partizán Bardejov (RK, UT)
21. 1. 2022 o 13:00 MFK Ružomberok – TS Podbeskidzie Bielsko-Biala (RK, UT)
26. 1. 2022 MFK Ružomberok – FK Radnicki Nis (Turecko)
29. 1. 2022 MFK Ružomberok –FC Ballkani (Turecko)
1. 2. 2022 MFK Ružomberok – FK Dynamo Moskva (Turecko)
5. 2. 2022 o 15:00 MFK Ružomberok – GKS Jastrzebie (RK)

Foto: Ján Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK