3.2.2022

Príprava: Po návrate zo sústredenia prichádza posledná previerka

Ružomberské A mužstvo absolvovalo v dňoch od 23. januára do 2. februára 2022 sústredenie v Turecku. Po návrate do domácich podmienok sme sa rozprávali s trénerom Petrom Struhárom.

Po štyroch víťazných dueloch na ružomberskej umelej tráve, prišlo na rad sústredenie. V krajine polmesiaca si Liptáci zmerali sily s tímami srbskej, kosovskej a ruskej najvyššej súťaže, keď postupne zdolali Radnički Niš 2:1, prehrali s FC Ballkani 1:2 a vyhrali nad Dynamom Moskva 2:1. Sústredenie musím zhodnotiť veľmi kladne, pretože to, čo sme mali naplánované, sme potrénovali, odohrali. Hrali sme s kvalitnými súpermi. V medzinárodnej konfrontácii sme urobili dobré výsledky. Takže z tohto hľadiska sme spokojní. Nepríjemnosťou je, že sa nám v zápasoch zranili dvaja hráči, ale to patrí k futbalu,“ konštatoval lodivod tímu spod Čebraťa.

Najväčšiu pozornosť si vyslúžil posledný výsledok, keďže mužstvo spod Čebraťa uspelo v súboji s aktuálne druhým tímom ruskej Premier League. Do zápasu sme vstúpili veľmi aktívne aj keď musím povedať, že v prvých minútach bol súper o niečo lepší. Možno to vyplývalo z toho, že hral na ihrisku, kde hrával všetky prípravné zápasy. Chalani si na to museli trošku zvyknúť a taktiež aj na vyššie tempo, ale v ďalšom priebehu zápasu bolo naše mužstvo lepšie. Hrali sme veľmi kompaktne. Dobre sme kombinovali. Súpera sme vedeli prekvapiť otočením ťažiska hry. Dostávali sme sa do gólových príležitostí. Paradoxne udrel náš súper, ale chalani dali hore hlavy a vedeli odpovedať najlepšou mincou – vyrovnaním na 1:1. Potom sa viac hralo na súperovej polovici a v závere sme pridali víťazný gól. Musím ale povedať, že sme mohli dať viac gólov. Efektivita nebola taká, akú si predstavujeme v jarných súťažných bojoch,“ zhodnotil Peter Struhár stretnutie s Dynamom Moskva.

Už čoskoro sa skončí zimná príprava a Ruža vstúpi v sobotu 12. februára o 15:00 do jarnej časti Fortuna ligy domácim súbojom so Žilinou. Ešte predtým čaká na Liptákov posledné prípravné meranie síl, keď v sobotu 5. februára o 15:00 na svojom trávniku privítajú klub z druhej najvyššej poľskej súťaže GKS Jastrzebie. Pokiaľ budú priaznivé poveternostné podmienky, stretnutie sa odohrá na hlavnom ihrisku ružomberského štadióna. Bude to generálka s tým, že sústredenie nám ukázalo veľa vecí. V generálke ich ešte budeme musieť vyladiť. Uvidíme čo nám dovolí počasie, ale chceli by sme hrať na prírodnej tráve. Naši trávnikári urobia všetko preto, aby sa zápas odohral na prírodnej tráve,“ dodal šéf ružomberského realizačného tímu.

Na prípravný duel s GKS Jastrzebie bude pre divákov otvorená východná tribúna. Na základe aktuálne platných protipandemických opatrení, ktoré musíme dodržiavať, môžeme v režime OP (očkovaní, prekonaní) zaplniť 25% kapacity tribúny (585 divákov). Počas celého pobytu na štadióne je potrebné mať horné dýchacie cesty prekryté respirátorom. Otvorený bude len vstup č. II na východnú tribúnu. V prípade zmien vás budeme informovať.

Foto: Matej Šavol

ZDIEĽAJ ČLÁNOK