9.2.2022

Aj na jar chceme pokračovať vo výkonoch a výsledkoch z jesene

V stredu 9. februára 2022 sa v press centre na ružomberskom štadióne uskutočnila tlačová konferencia pred začiatkom nového ročníka Fortuna ligy. Na otázky prítomných novinárov odpovedali generálny riaditeľ Ing. Ľubomír Golis, tréner Ing. Peter Struhár a kapitán mužstva Ján Maslo.

Liptáci vstúpili do prípravy domácimi víťazstvami nad Námestovom 3:1, Duklou Banská Bystrica 2:0, Bardejovom 4:2 a TS Podbeskidzie Bielsko-Biala 2:1. Potom prišlo na rad sústredenie v Turecku, kde zdolali účastníka srbskej najvyššej súťaže Radnički Niš 2:1, prehrali s kosovským tímom FC Ballkani 1:2 a na záver zvíťazili nad aktuálne druhým tímom ruskej Premier League Dynamom Moskva 2:1. V pláne bola ešte následná generálka s poľským klubom GKS Jastrzebie. Tá však bola zrušená z dôvodu viacerých pozitívnych testov členov A mužstva na COVID-19. Cez zimu sme urobili veľa roboty. Myslím si, že mužstvo sa opäť posunulo. Na sústredení sme mali kvalitných súperov. Ukázali sme kvalitu. Verím, že latku nepodlezieme ani na jar. Atmosféra v kabíne je dobrá. Tešíme sa na ligu, lebo každý radšej hrá ostré zápasy ako prípravné. Sme radi, že sme absolvovali prípravu so sústredením na ligu a verím, že sme dobre pripravení na ligu,“ odhodlane povedal Ján Maslo.

V kádri mužstva spod Čebraťa sa počas jesene udialo niekoľko zmien. Na hosťovania zamierili Adam Brenkus, Michal Dopater a Tomáš Kubík. Klub definitívne opustili Tihomir Kostadinov a Dalibor Takáč, keď zamierili k našim severným susedom do Poľska. „Dalibor sa vykryštalizoval medzi hráčov, ktorí urobili veľký progres. Bol naším ťahúňom hlavne čo sa týka finalizácie alebo predfinálnej fázy útoku, kde bol veľmi produktívny. Presne vedel čo od neho očakávame a každým jedným zápasom sa zlepšoval. Prajem mu nech sa mu aj v Poľsku darí tak ako u nás. Musíme sa ale pozerať dopredu a myslím, že hráči, ktorí sú tu, ho zastúpia,“ skonštatoval tréner Peter Struhár.

Naopak, pod Čebrať prestúpil Kristóf Domonkos z Komárna a na hosťovanie prišiel Filip Lichý zo Slovana Bratislava. Okrem nich môžu dostať v mužstve priestor aj niektorí hráči z dorastu. Uvítal by lodivod tímu ďalšie posily okrem spomínaných stredopoliarov? „V aktuálnej situácii by som potreboval nejaké posily, ale čo sa týka celkovej situácie, keby boli všetci hráči zdraví, tak so šírkou a kvalitou kádra som spokojný. V klube sme nastavení tak, že chceme pracovať s našimi chlapcami, ktorí urobili za prvý polrok veľký progres a myslím si, že sa majú ešte kde posúvať. Takže z tohto hľadiska som spokojný s kádrom. Trošku nás zastavili zranenia či Jána Masla alebo Samuela Šefčíka, ktorý sa takisto zranil na sústredení. Nepríjemnosti nám robilo aj ochorenie COVID-19. Chlapcom, ktorých to zasiahlo, prajeme skoré uzdravenie,“ ozrejmil šéf ružomberského realizačného tímu.

Ružomberok vstúpi do jarnej časti v sobotu 12. februára 2022 o 15:00 domácim súbojom so Žilinou. Pred štartom ligovej jari má na svojom konte 35 bodov a patrí mu priebežná bronzová pozícia. Aké sú ciele pred prichádzajúcou jarou? Myslím, že je to zrejmé. Smerujeme k medailovému umiestneniu. Sme momentálne tretí a radi by sme si to uchovali, ale nik nehovorí, že to nemôže byť ešte lepšie. Už pred koncom jesennej časti sme mali tú šestku vo vrecku. Teraz musíme ísť od zápasu k zápasu. Každý zápas je pre nás z tohto pohľadu dôležitý, pretože každý zápas prispieva k nášmu cieľu mať medailové umiestnenie,“ povedal generálny riaditeľ klubu Ing. Ľubomír Golis.

A mužstvo MFK Ružomberok pred štartom jarnej časti Fortuna ligy 2021/22:

Brankári: Dominik Ťapaj, Tomáš Frühwald, Ivan Krajčírik

Obrancovia: Alexander Mojžiš, Ján Maslo, Mário Mrva, Matej Madleňák, Lukáš Fabiš, Alexander Selecký, Jakub Luka

Stredopoliari: Oliver Luterán, Filip Lichý, Jakub Rakyta, Kristóf Domonkos, Samuel Šefčík, Matej Kochan, Jakub Tancik, Marek Zsigmund, Timotej Múdry, Martin Rymarenko, Peter Ďungel

Útočníci: Martin Regáli, Tomáš Bobček, Štefan Gerec, Martin Boďa

Realizačný tím:

Peter Struhár – hlavný tréner
Peter Tomko – asistent trénera
Jozef Kapláň – asistent trénera
Ľuboš Hajdúch – tréner brankárov
Matej Šavol – vedúci tímu
Peter Adamčiak – kustód
Ingrida Nagyová – fyzioterapeut
Tibor Letko – lekár
František Rigo – lekár
Branislav Poljak – masér

ZDIEĽAJ ČLÁNOK