15.2.2022

Tomáš Bobček dvomi gólmi otočil vývoj krajského derby

Ruža v pondelok zvíťazila nad Žilinou 5:1. Po stretnutí sa s nami podelil o svoje pocity autor dvoch presných zásahov Tomáš Bobček.

Lepší vstup do stretnutia mali hostia zo Žiliny a ich aktívnu hru korunoval gólom z pokutového kopu Adam Kopas. Liptáci sa však postarali o rýchlu gólovú odpoveď, keď Kristóf Domonkos našiel vo veľkom vápne Tomáša Bobčeka, ktorý vyrovnal na 1:1. Tento stav platil aj po skončení úvodného dejstva. „Zo začiatku to nebolo celkom podľa našich predstáv. Dostali sme gól. Potom sme sa z toho otriasli. Pred druhým polčasom sme si povedali, že nemôžeme strácať také ľahké lopty a aby nám ich nemohli tak ľahko nakopávať pred bránu. Čo sme si povedali, to sme splnili a dali sme štyri góly,“ zhodnotil duel ružomberský útočník.

Po zmene strán nastal obrovský závar v súperovej šestnástke. Hosťom po zblokovaní viacerých striel nevyšiel odkop lopty, ktorú poslal hlavou do brány Tomáš Bobček. Ofenzívny futbalista tak skóroval druhýkrát v stretnutí a postaral sa o obrat skóre. Ako vidí obidva svoje presné zásahy? „Pri prvom góle som videl, že z boku ide center, tak som sa to snažil zakryť, vystreliť z prvej. Pred druhým gólom som čakal v šestnástke, odrazila sa ku mne lopta a dobre som hlavičkoval,“ opísal rozhodujúce momenty Tomáš Bobček a zamyslel sa aj nad tým, že v pondelok to bolo prvýkrát, čo dokázal dvakrát skórovať v jednom zápase Fortuna ligy: „Bol som dlho zranený a som rád, že som sa dal dokopy. Pomaly prichádzajú góly. Trénujeme to s trénerom na tréningoch, čiže ja som spokojný.“

Potom prišiel gólový koncert striedajúcich hráčov, keď sa postupne presadili Filip Lichý, Martin Boďa a skóre uzavrel na konečných 5:1 po peknej individuálnej akcii Martin Rymarenko. Ruža vďaka víťazstvu navýšila svoj bodový zisk na 38 bodov, vďaka čomu si upevnila tretiu priečku. Myslím si, že rozhodla tímovosť a bojovnosť našej kabíny. Vedeli sme, že máme veľa chorých hráčov. Bohužiaľ museli sme hrať v pondelok, nemohlo sa to odložiť na inokedy, tak nás to ešte viac vyhecovalo a dali sme do toho maximum. Žilina má svoju kvalitu, ale v druhom polčase sme na nich vyleteli. Snažili sme sa to zlomiť a aj sa nám to podarilo,“ povedal futbalista obliekajúci dres s číslom štrnásť.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK