15.2.2022

Filip Lichý: „Veľmi ma teší, že to takto vyšlo“

Po domácom víťazstve 5:1 nad Žilinou, predstúpil pred prítomných novinárov aj Filip Lichý, ktorý sa na výhre podieľal jedným presným zásahom.

Krajské derby sa malo pôvodne odohrať v sobotu. Napokon bolo z dôvodu karantény veľkého množstva ružomberských hráčov preložené na pondelok. „V prvom rade si myslím, že nebolo fér ako sa preložil tento zápas, pretože celý tím trápil COVID a len v deň zápasu sme sa niektorí pripojili k mužstvu. Preloženie zápasu zo soboty na pondelok nie je bohviečo. Myslím si, že to nebolo pekné, ale o to viac sme sa na ten zápas zdravo nahnevali a ukázali, že nás nezlomí takáto situácia. Ukázali sme tímový duch a preniesli sme to do troch bodov,“ zamyslel sa perspektívny futbalista.

Ako prví sa ujali vedenia hostia, keď premenil jedenástku Adam Kopas. Následne však vyrovnal Tomáš Bobček. Od začiatku druhého polčasu vybehol na trávnik Filip Lichý, ktorý vystriedal Olivera Luterána. „Mal som samozrejme obavy či to zvládnem, pretože som nemal ľah priebeh, takže aj mňa to skolilo. Keď už ma tam ale tréner poslal, chcel som zahrať najlepšie ako viem a odovzdať tímu maximum, čo si myslím, že sa aj podarilo a teší ma, že sme vyhrali,“ prezradil ružomberský stredopoliar.

V 57. minúte bol Filip Lichý zapojený do gólovej akcie, kedy jeho strelu zblokovala žilinská defenzíva a po následnom nedôslednom odkope hostí si pripísal Tomáš Bobček svoj druhý gól v stretnutí. Ružomberčanom po obrate skóre narástli krídla. Spresnili sme hru. Viac sme sa ukľudnili. Začali sme zbierať druhé lopty a to pomohlo aj nášmu sebavedomiu. Potom sme dali gól a už sme sa viezli na zdravej vlne. Nepoľavili sme v koncentrácii. Hrali sme až do konca zápasu,“ skonštatoval Filip Lichý.

Prešlo päť minút a mladý stredopoliar si po prihrávke od Lukáša Fabiša otvoril gólový účet v ružomberskom drese. Potom ho nasledovali aj ďalší dvaja striedajúci hráči Martin Boďa a Martin Rymarenko. Ruža zvíťazila presvedčivo 5:1. Veľmi sa teším, že to takto vyšlo. Ešte aj po COVID-e a v derby so Žilinou, ale najviac ma teší, že sme získali tri body, ktoré sú pre nás dôležité. Ideme od zápasu k zápasu za víťazstvom,“ povedal futbalista obliekajúci dres s číslom šesť.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK