15.2.2022

Výsledky mládežníckych tímov

Mládežníci majú za sebou ďalší rušný týždeň vyplnený prípravnými zápasmi. Najzaujímavejšie konfrontácie absolvovali dorastenci.

Dorastenecké výbery U19 a U17 sa minulý týždeň zúčastnili na sústredení v Prahe. Cestou do českého hlavného mesta odohrali víťazné prípravné stretnutia s rovesníkmi z Brna a v Prahe si zmerali sily s dorasteneckými tímami domácej Slavie. Obidva naše družstvá podali sympatický výkon a kategórii U19 sa podarilo zdolať favorizovaného súpera. V prvom rade treba úprimne a za všetko poďakovať vedeniu klubu, ktoré nám umožnilo zúčastniť sa tak kvalitného sústredenia. V tom neposlednom rade aj vedeniu mládeže (p. Penovovi a Kenderovi) za skvelo zvládnutú logistiku a servis pre obe družstvá. Štvordňové herné sústredenie v Prahe bolo z pohľadu rozvoja hráčov výrazne obohacujúce. Zvlášť v dobe kedy medzinárodná konfrontácia na mládežníckej úrovni nie je samozrejmosťou. Cestou sme odohrali zápas so Zbrojovkou Brno U17 a v Prahe zas so Slaviou Praha U17. K tomu sa pridali dve tréningové jednotky,“ zhodnotil sústredenie tréner mladšieho dorastu U17 Marek Herčut.

FC Zbrojovka Brno U19 – MFK Ružomberok U19 1:2
Góly RK: Zahradník, Nemček

FC Zbrojovka Brno U17 – MFK Ružomberok U17 2:3 (2:1)
Góly RK: Dolník, Švehla, Lopušek

Marek Herčut (tréner MFK Ružomberok U17): „Kvalitný zápas so súperom, ktorý nás preveril po stránke agresivity, nasadenia a nútil nás riešiť útočné aj obranné herné situácie rýchlo, no zároveň efektívne. Veľké pozitívum bolo, že napriek nepriaznivému polčasovému stavu dokázali chalani otočiť výsledok v náš prospech. Mentálne napredujú a to nás teší.“

SK Slavia Praha U19 – MFK Ružomberok U19 0:1
Gól: Macejko

SK Slavia Praha U17 – MFK Ružomberok U17 4:2 (1:0)
Góly RK: Dolník, Lopušek

Marek Herčut (tréner MFK Ružomberok U17): „V poradí druhý zápas v českej metropole sme odohrali so Slaviou Praha. Súper s top kvalitou nám ukázal ešte o level rýchlejší a agresívnejší futbal ako Zbrojovka a my sme si museli siahnuť na dno svojich síl. Teší nás prístup chalanov k zápasu a taktiež, že za nepriaznivého stavu nezložili zbrane. Mrzia dva inkasované góly z identickej štandardnej situácie. Napriek súperovej hernej dominancii sme v závere ešte mohli pomýšľať na priaznivý výsledok, keď dva samostatné úniky našich hráčov ostali nevyužité.“

U15 MFK Ružomberok – MŠK Púchov 2:0

U14 MFK Ružomberok – MŠK Púchov 4:0

ŽENY 1. FC Tatran Prešov – MFK Ružomberok – Ľubochňa 3:3
Góly RK: R. Žihlavníková, Bruníková, Nagyová

WU19 Jupie FŠ M. Hamšíka – MFK Ružomberok – Ľubochňa 0:15
Góly:
R. Žihlavníková 4, Ťapajáková 3, E. Králiková 3, Hrúziková 2, Kardošová, Húsková, Harezníková

WU15 Jupie FŠ M. Hamšíka – MFK Ružomberok – Ľubochňa 2:9

Kategória U10 tento týždeň privítala na umelom trávniku v areáli svojho štadióna o rok starší výber Černovej.

Memoriál Júliusa Eliáša

Cez víkend sa v Ružomberku uskutočnil Memoriál Júliusa Eliáša. Podujatia sa zúčastnila aj naša prípravka U9, ktorá poskladala dva tímy. Ružomberské mladé nádeje si zmerali sily s rovesníkmi z Černovej, Dolného Kubína, Martina, Jupie FŠ M. Hamšíka, Liptovského Mikuláša a Bytče.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK