18.2.2022

Preview: Preniesť pohodu aj do ďalšieho zápasu

V sobotu 19. februára 2022 o 15:00 odohrá Ružomberok v Poprade 21. kolo Fortuna ligy s Liptovským Mikulášom. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

Ruža mala v pondelok úspešný štart do jarnej časti, keď na svojom trávniku zdolala Žilinu 5:1. Užívali sme si to celý druhý polčas. V takom istom mode sme začali tento mikrocyklus. Chlapci sú veľmi radi, že sme sa prezentovali hlavne útočným futbalom, ktorý robil Žiline veľké problémy. Na začiatku bolo vidieť, že sme sa ťažšie rozbiehali, lebo sme mali chorých a zranených hráčov, ale v druhom polčase náš futbal zniesol najvyššie kritériá. Od 54. minúty bolo len jedno mužstvo na ihrisku. Chalani to zobrali veľmi pozitívne, ale dúfam, že si tú pohodu prenesú aj do ďalšieho zápasu. Už sa sústredíme len na Liptovský Mikuláš,“ spokojne konštatoval tréner.

V súboji so Žilinou išli ako prví do vedenia hostia, keď Adam Kopas premenil pokutový kop. Následne sa o obrat skóre postaral dvomi presnými zásahmi Tomáš Bobček. Lodivodovi mužstva spod Čebraťa vyšli striedania nad očakávania, keď sa následne zapísali do streleckej listiny až traja striedajúci hráči – Filip Lichý, Martin Boďa a Martin Rymarenko. Niečo také sa nevidí každý deň. Asi sa to nestáva často, lebo celoeurópsky priemer strelených gólov je cez dva góly na zápas. To, že dali góly traja striedajúci hráči je veľmi pekné a myslím, že len tak ľahko sa už toto v našej lige nikomu nepodarí,“ spokojne konštatoval Peter Struhár.

Ružomberok doteraz získal 38 bodov a patrí mu tretia pozícia, pričom od druhej Trnavy aj štvrtej Dunajskej Stredy ho delí päť bodov. Zaujímavý je pohľad na štatistiky, keďže Liptáci v doterajších dvadsiatich kolách hrali desaťkrát doma, desaťkrát u svojich súperov a rovnako doma aj vonká päťkrát vyhrali, štyrikrát remizovali, raz prehrali a tak získali zhodne po 19 bodov. Zároveň v domácich aj vonkajších dueloch zaznamenali 18 presných zásahov. Mierny rozdiel predstavuje len štatistika inkasovaných gólov, keďže doma ich bolo šesť a vonká osem. Teší nás, že aj štatistika ukazuje, že vždy chceme hrať náš futbal. Či hráme vonká alebo doma, chceme využívať naše silné stránky. Chceme hrať útočný futbal, čo sa nám zatiaľ darí. Aj teraz v zime sme na niečom pracovali, tak to chceme dať do jarných bojov. Dúfam, že tieto štatistiky nás budú držať aj v jarnej časti,“ povedal šéf ružomberského realizačného tímu.

V sobotu o 15:00 sa Ruža predstaví v Poprade, kde si zmeria sily s Liptovským Mikulášom, ktorý sa so 17 bodmi nachádza na desiatej pozícii. V jeseni Ružomberčania tohto súpera zdolali na svojom štadióne 4:1. Teraz sa však bude hrať v popradskom prechodnom domove Tatranu, kde získal až štrnásť zo všetkých sedemnástich bodov. „Bude to špecifický zápas pre nás aj pre Liptovský Mikuláš. Bude to derby aj keď sa odohrá v Poprade. Príde tam veľa ľudí. Mikuláš sa celkom zhostil domáceho trávnika, i keď je to v Poprade, veľmi dobre. Väčšinu bodov získava práve tam. Takže celkom sa zdá, že mu to ihrisko sedí. V domácom prostredí sú sebavedomejší ako vonká, čo takisto ukazuje štatistika,“ dodal Peter Struhár.

Kvôli zraneniam nebudú môcť do ligového duelu zasiahnuť Ján Maslo, Samuel Šefčík, Jakub Tancík a Marek Zsigmund, otázny je štart Štefana Gereca. Do Popradu sa chystá aj náš fanklub Concordia 1906, pokiaľ sa chcete pridať, informácie nájdete TU. Priamy prenos zo stretnutia bude k dispozícii na VOYO a Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ten môžete sledovať TU.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK