27.2.2022

Filip Lichý: „Tri body tešia viac ako individuálny úspech“

V sobotu 26. februára 2022 uzavrel Ružomberok základnú časť sezóny domácim víťazstvom nad Pohroním 1:0. Po stretnutí sa s nami podelil o svoje pocity autor jediného gólu Filip Lichý.

V prvom polčase mali Ružomberčania náznaky šancí, no ich zakončenia smerovali nad brvno. Súper hrozil najmä z nebezpečných protiútokov. Z hry v prvom polčase ako keby ešte bolo cítiť nepriaznivý výsledok z minulého kola. Myslím si, že po tej prehre nebolo jednoduché sa nastaviť, ale všetko sme si vysvetlili. Ukázali sme si kde bol problém, kde boli chyby. Cez polčasovú prestávku sme dostali dobré pokyny. Nakoniec sa to vydarilo. Bol to ťažký, vydretý zápas a zvládli sme to, za čo som veľmi rád,“ povedal futbalista obliekajúci dres s číslom šesť.

Rozhodujúci moment prišiel v 54. minúte, kedy Filip Lichý zužitkoval prihrávku od Martina Boďu a skóroval. Hoci slovenský reprezentant do dvadsaťjeden rokov skóroval už aj v predchádzajúcom domácom súboji so Žilinou, teraz strelil rozhodujúci gól. Samozrejme určite to teší, ale tri body tešia viac ako individuálny úspech, pretože je to tímový šport. Som nesmierne rád, že sme to po minulej prehre kvázi odčinili, napravili sme si zase chuť a som rád, že sme zase získali tri body,“ spokojne konštatoval Filip Lichý.

V ďalšom priebehu mal Alexander Mojžiš na kopačke veľmi pekný gól, lenže jeho strelu zo stredu ihriska zastavila žrď. Na druhej strane Ruža v závere ustála snahu hostí o vyrovnanie. Po výhre 1:0 ukončili Liptáci základnú časť na tretej priečke so ziskom 41 bodov a budúci víkend vstúpia do nadstavby domácim stretnutím so štvrtou Dunajskou Stredou, ktorá má momentálne o päť bodov menej. Je to pre nás aj tlak, ale chceme ísť v každom zápase za víťazstvom, užiť si to a samozrejme neskončiť na treťom mieste. Chceme skončiť vyššie, takže určite sme neprišli v tejto časti sezóny udržať tretie miesto, ale chceme hrať čo najvyššie a stále ísť za víťazstvom,“ vyhlásil ružomberský futbalista.

Perspektívny futbalista je pod Čebraťom na hosťovaní zo Slovana Bratislava, pričom zatiaľ v troch ligových dueloch zaznamenal dva presné zásahy. Ako sa mu zatiaľ páči v centre dolného Liptova? Kolektív je tu fantastický, tréneri sú tiež super. Vieme čo hráme. Som rád, že dostávam tiež príležitosť na ihrisku, preto som sem prišiel. Je tu veľká konkurencia, preto musím stále na sebe pracovať, odovzdať sto percent a verím, že to takto pôjde ďalej,“ povedal Filip Lichý.

Foto: Rudolf Maškurica, Stanislav Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK