28.2.2022

Preview: V osemfinále Slovnaft Cupu privítame obhajcu double

V utorok 1. marca 2022 o 14:00 odohrá Ružomberok domáci zápas osemfinále Slovnaft Cupu so Slovanom Bratislava. Pred pohárovým duelom sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

Ruža cez víkend uzavrela základnú časť Fortuna ligy domácim víťazstvom nad Pohroním 1:0. Povedal by som, že sme odohrali zodpovedný zápas, kde chalani museli ísť na hranicu svojich fyzických a hlavne psychických síl, lebo zápas nebol jednoduchý. Nechali tam ale všetko a chvalabohu, že sme vyhrali. Získali sme tri body, ktoré sú v tomto období veľmi dôležité pre pohodu v kabíne a aby sme mali veľmi dobrú mentalitu pred ďalšími dvomi zápasmi. V tom zápase sme sa chceli prezentovať vyššou kvalitou hlavne v ofenzívnej fáze hry, ale na ihrisku je aj súper. Svedomito sa na nás pripravoval, dosť nám prekazil naše zámery a ťažšie sme sa dostávali do šancí, z čoho vyšli štatistiky, že sme len trikrát vystrelili do priestoru brány. Súper ale nemal žiadnu strelu na bránu, takže z tohto pohľadu si myslím, že je naše víťazstvo zaslúžené,“ povedal tréner, ktorého zverenci majú na konte 41 bodov a do nadstavby pôjdu z tretej pozície.

Ešte pred štartom nadstavbovej časti, ktorá sa pre Liptákov začne v piatok o 17:00 s Dunajskou Stredou, čaká mužstvo v utorok o 14:00 domáce osemfinále Slovnaft Cupu s obhajcom double Slovanom Bratislava. S klubom z hlavného mesta sa Ružomberčania stretli vo finále pohárovej súťaže v rokoch 2018 a 2020, pričom v obidvoch prípadoch mu podľahli. Teraz však majú výhodu domáceho prostredia a pod Čebraťom sa v jesennej časti postarali o zatiaľ jedinú tohtosezónnu ligovú prehru Belasých. So Slovanom máme v tejto sezóne vyrovnané zápasy. Doma sme ho už raz zdolali a teraz ideme do toho s tým, aby sa nám to podarilo aj druhýkrát. Myslím si, že bude aj rešpekt zo Slovanu. Naši chlapci musia hneď od prvých minút potvrdiť, že Slovan sa len tak ľahko nebude u nás presadzovať. Chceli by sme byť práveže my aktívni a naším hlavne fyzickým fondom aj bežeckým výkonom, by sme chceli zvládnuť tento zápas,“ povedal šéf ružomberského realizačného tímu.

Kvôli zraneniam nebudú môcť do ligového duelu zasiahnuť Ján Maslo, Samuel Šefčík, Jakub Tancik, Marek Zsigmund a Peter Ďungel. Na základe dohody medzi klubmi nebude trénerom k dispozícii ani Filip Lichý, ktorý je v Ružomberku na hosťovaní práve zo Slovana Bratislava. Vstup na pohárový duel je zadarmo, celú pozvánku nájdete TU. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela televízia JOJ Šport a k dispozícii bude aj na Niké TV. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ten môžete sledovať TU.

Foto: Stanislav Kmeť, Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK