5.3.2022

Matej Madleňák: „Stále sa hrá o dvadsaťsedem bodov“

Ružomberok vstúpil do nadstavbovej časti Fortuna ligy víťazstvom nad Dunajskou Stredou 4:1. Po stretnutí sa s nami podelil o svoje pocity autor úvodného gólu Matej Madleňák.

Liptáci v základnej časti tomuto súperovi doma podľahli a vo vonkajšom stretnutí remizovali. V nadstavbe prišiel čas na trojbodový zápis. Prehrali sme prvý zápas doma a nevyhrali sme v Dunajskej Strede. Chceli sme to zlomiť. Bol to veľmi dôležitý zápas, kde sme sa im mohli odpútať a trošku bližšie sa priblížiť tým hore. Super. Počkali sme si ich v trošku hlbšom bloku. Podarilo sa nám dať prvý gól. Ten druhý gól hneď na začiatku polčasu nám veľmi pomohol. Potom sme ich čakali, mali tam nejaký tlak, nejaké centre. To sme uskákali a zaslúžene vyhrali. Tešíme sa, pracujeme ďalej,“ zamyslel sa ružomberský obranca.

Skóre stretnutia otvoril v dvadsiatej minúte práve Matej Madleňák, keď vyskočil na center z rohového kopu od Kristófa Domonkosa a hlavou poslal loptu do siete. Dlho sme sa nevedeli presadiť zo štandardiek, keď nám chýbal Jano Maslo. Teraz sme sa konečne presadili, takže som rád. Veril som si, že to tam môže padnúť, takže sme šťastní,“ spokojne konštatoval Matej Madleňák.

Krátko po góle mal aj druhú príležitosť, keď hlavičkoval po centri Tomáša Bobčeka, no tentokrát namieril tesne vedľa. Mal som ju dobre na hlave, možno v ešte ľahšej pozícii ako ten prvý gól, ale netrafil som, tak som šťastný aj s tým jedným,“ opísal daný moment futbalista obliekajúci dres s číslom trinásť.

Ihneď po zmene strán zvýšil domáci náskok Štefan Gerec a v 65. minúte Tomáš Bobček upravil skóre už na 3:0, no po trinástich minútach Brahim Moumou znížil na rozdiel dvoch presných zásahov. Dostali sme smolný gól. Nemuselo sa to stať, chceli sme to uhrať na nulu, ale myslím, že sme sa z toho dobre otriasli, že sme ich nepustili ako s Liptovským Mikulášom, keď sme sa položili po prvom góle. Tu sme to ustáli celkom dobre, takže sme šťastní,“ povedal Matej Madleňák.

Liptáci už v ďalšom priebehu neinkasovali a chvíľu pred koncom riadnej hracej doby uzavrel skóre Martin Boďa gólom na 4:1. Ruža tak na tretej pozícii odskočila štvrtej Dunajskej Strede na osembodový rozdiel. Stále sa hrá o dvadsaťsedem bodov. Je to dobrý náskok na začiatok, ale musíme stále pracovať. Potrebujeme im odskočiť možno už v ďalšom kole a uvidíme ako to pôjde. Ďalšie kolo hráme na Slovane, takže ďalší súper, ktorému by sme sa mohli pomstiť,“ dodal 23-ročný futbalista.

Foto: Rudolf Maškurica, Stanislav Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK