11.3.2022

Preview: Po necelých dvoch týždňoch opäť so Slovanom

V sobotu 12. marca 2022 o 15:00 odohrá Ružomberok v Bratislave druhé kolo nadstavbovej časti s domácim Slovanom. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

Ruža vstúpila do nadstavbovej časti presvedčivým domácim víťazstvom nad Dunajskou Stredou 4:1, vďaka čomu si na tretej priečke so ziskom 44 bodov vypracovala už osembodový náskok pred svojím minulým súperom, nachádzajúcim sa o pozíciu nižšie. Naopak, svoju stratu na druhú Trnavu znížila na rozdiel jediného bodu. „Zápas nám vyšiel do bodky. Chceli sme tento pre nás dôležitý zápas zvládnuť a musím povedať, že sme trošku Dunajskú Stredu prekvapili aj taktikou, že sme ich nechali hrať a z toho sme mohli mať aj viac priestoru do otvorenej obrany. Boli sme veľmi efektívni a myslím si, že sa potvrdila kvalita v našich prechodových fázach. Súper na to nevedel reagovať. Chlapci podali veľmi tímový, trpezlivý, odhodlaný výkon a odzrkadlilo sa to aj vysokým víťazstvom,“ spokojne konštatoval tréner.

V sobotu sa Liptáci predstavia na štadióne Slovana Bratislava, ktorému so ziskom 56 bodov patrí prvé miesto. S týmto súperom si Ruža v aktuálnom ročníku zmerala sily zatiaľ trikrát. Dvakrát v lige, pričom v obidvoch prípadoch sa duel skončil víťazstvom 1:0. Raz sa tak tešili z výhry Ružomberčania a raz Belasí. V nedávnom osemfinále Slovnaft Cupu, ktoré sa odohralo 1. marca, boli spokojnejší futbalisti z hlavného mesta, keď po výhre 2:0 pod Čebraťom postúpili do ďalších bojov. „Tie zápasy sú veľmi zaujímavé. Hlavne je to aj veľká motivácia pre nás. Predsa Slovan má najkvalitnejší tím. Aktuálne hrá v dobrej forme, tak o to väčšia motivácia to bude pre nás do tohto zápasu. Myslím si, že tie zápasy sú aj o taktike, ale vo všetkých troch zápasoch bolo dostatočne veľa príležitostí na to, aby ten stav mohol byť iný. Takže z tohto pohľadu zatiaľ veľa gólov nepadalo, ale príležitostí bolo dosť,“ povedal Peter Struhár.

Kvôli zraneniam nebudú môcť do ligového duelu zasiahnuť Samuel Šefčík, Jakub Tancík a Marek Zsigmund, otázny je štart Jána Masla a Petra Ďungela. Na základe dohody medzi klubmi nemôže hrať ani Filip Lichý. Priamy prenos zo stretnutia bude k dispozícii na VOYO a Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ten môžete sledovať TU.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK