21.3.2022

Ján Maslo: „Bol to typický remízový zápas“

Po nedeľnej bezgólovej remíze so Spartakom Trnava predstúpil pred prítomných zástupcov médií ružomberský kapitán Ján Maslo.

Stretnutie o priebežnú druhú pozíciu sa nieslo v znamení veľkého množstva súbojov a neprinieslo veľa šancí. V prvom polčase sa do dvoch nádejných pozícií dostal Tomáš Bobček, pred ktorým však v prvom prípade včas zasiahol brankár a v druhom nenamieril medzi žrde. Náznak šance mali aj hostia, lenže Ján Maslo zblokoval Koštrnove zakončenie smerujúce na bránu. Bol to typický remízový zápas s minimom streleckých a gólových príležitostí. Takže ten bod je asi spravodlivý,“ skonštatoval skúsený obranca.

S akým zámerom vstupovali Liptáci do druhého dejstva? Chceli sme vystupňovať tempo a ísť za gólom až do konca,“ prezradil Ján Maslo zámer tímu, no obraz hry sa nemenil. V 57. minúte si Ivan Krajčírik poradil so strelou Romana Procházku, na opačnej strane Martin Regáli mieril z hranice veľkého vápna nepresne a cestu medzi žrde si nenašla ani hlavička Martina Boďu po peknom centri od Kristófa Domonkosa. V závere sa v nádejnej pozícii nepodarilo vystreliť Štefanovi Gerecovi a nič na bezgólovej remíze nezmenil ani Dyan Azevedo, ktorý vystrelil zo šestnástich metrov vysoko nad.

Po stretnutí si obidve mužstvá rozdelili po bode. Ružomberčania zostali na tretej pozícii a so ziskom 46 bodov naďalej strácajú jediný bod na druhú Trnavu. Pokiaľ by doma uspeli, mohli svojho súpera preskočiť o dva body. „Samozrejme mysleli sme na to, ale musíme brať aj ten bod, pretože sme nemali nejaké veľké šance na gól,“ skonštatoval kapitán tímu spod Čebraťa.

Obidve mužstvá sa v tejto sezóne stretli zatiaľ trikrát, pričom dva súboje v centre dolného Liptova sa skončili remízou 0:0. Ruža v domácich dueloch s týmto súperom neskórovala už od decembra 2018, kedy ho doma zdolala 3:1. Sú dobre organizovaní a sú na tom dobre fyzicky. Zvládajú súboje, ťažko sa cez nich dostáva,“ povedal Ján Maslo.

Na druhej strane však v prospech mužstva spod Čebraťa hovorí skutočnosť, že v tohtosezónnych dueloch so Spartakom ani raz neinkasovalo a okrem dvoch domácich remíz má na svojom konte aj presvedčivé víťazstvo 3:0 z trnavského štadióna. Asi aj my sme na tom dobre organizačne a fyzicky. Treba na tom stavať aj ďalej,“ dodal na záver futbalista obliekajúci dres s číslom tri.

Foto: Stanislav Kmeť, Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK