25.3.2022

Mali sme zastúpenie v zápase SR “21“ aj v reprezentačnom Áčku

V piatok 25. marca 2022 odohrala slovenská „dvadsaťjednotka“ kvalifikačný duel so Severným Írskom a seniorský reprezentačný výber mal na programe prípravné stretnutie s Nórskom. V najstaršej mládežníckej kategórii boli nominovaní Ivan Krajčírik, Filip Lichý, Tomáš Bobček a súčasťou realizačného tímu je náš lekár František Rigo. V slovenskom „Áčku“ je premiérovo Martin Regáli.

Slovensko “21“ - Severné Írsko “21“ 2:1 (1:0)

V drese SR “21“ nastúpil v základnej zostave Filip Lichý, ktorý odohral celý duel. Futbalisti spod Tatier boli od úvodu na žilinskom štadióne aktívnejším mužstvom, vytvárali si šance a stupňovali svoj tlak. Prvú väčšiu príležitosť mal Kaprálik, Kadákova strela sa obtrela o žrď, zakončenie Bernáta zneškodnil Webber, ktorý bol úspešný aj pri druhej strele Kaprálika, Trusa pohotovo zblízka namieril nad brvno a krátko po polhodine hry Bernát poriadne natiahol Webbera strelou spoza šestnástky. Slováci sa dočkali v 37. minúte, kedy Trusa otvoril skóre – 1:0. Bodku za polčasom dala pekná strela Mesíka spoza veľkého vápna smerujúca tesne nad.

V 56. minúte si Lichý nabehol na center z priameho kopu, lenže tiesnený zakončil tesne vedľa. Po piatich minútach Johnston potrestal domácich za nevyužité šance a vyrovnal na 1:1. V 72. minúte nastúpil do hry Tomáš Bobček. Ihneď po striedaní zahrávali Slováci priamy kop a Kadák namieril tesne vedľa. V 84. minúte Belko chytil strelu Donnelyho. Vzápätí na opačnej strane naši reprezentanti získali pokutový kop, ktorý premenil Kadák – 2:1. V nadstavenom čase sa Bobček dostal k strele z hranice veľkého vápna, lenže mieril na stred brány, kde bol pripravený Webber. Slovenská „dvadsaťjednotka“ ustála následnú snahu Severného Írska o vyrovnanie a po výhre 2:1 si do tabuľky pripísala dôležité tri body. Viac informácií o stretnutí nájdete TU.

Nórsko – Slovensko 2:0 (0:0)

Krátko po skončení duelu SR “21“ nastúpila slovenská seniorská reprezentácia na prípravné meranie síl v Oslave s tamojším reprezentačným výberom. Prvú veľkú šancu mali v 7. minúte Nóri, keď Elyounoussi vystrelil do brvna. O osem minút neskôr Haraslín preveril domáceho gólmana strelou z hranice veľkého vápna, ten bol ale na mieste. V 22. minúte mal Elyounoussi druhú príležitosť v stretnutí, no jeho strelu vyrazil Rodák. Slovenský brankár si pripísal ďalší úspešný zákrok aj o päť minút neskôr, kedy vyrazil strelu Odegaarda. V 35. minúte musel byť vystriedaný Tomáš Suslov a premiérovo vybehol na trávnik Martin Regáli. Po chvíli aktívny Elyounoussi pálil spoza obrancov tesne vedľa.

V 50. minúte Haaland vystrelil z hranice veľkého vápna na stred brány, kde bol pripravený Rodák. O sedem minút neskôr dal o sebe znova vedieť Elyounoussi, no Rodák pekným zákrokom vyrazil jeho strelu. V 66. minúte mohli udrieť Slováci, lenže Hrošovského strelu spoza šestnástky zastavila žrď. Po troch minútach na opačnej strane nebezpečne vystrelil Sorloth a jeho zakončenie chytil Rodák. V 77. minúte poslal Nórsko do vedenia Haaland – 1:0. Po dvoch minútach Odegaard strelou do vzdialenejšieho horného rohu zvýšil súperov náskok na 2:0. V 88. minúte namieril Odegaard z priameho kopu tesne vedľa. Viac informácií o zápase nájdete TU.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK