29.3.2022

Filip Lichý a Tomáš Bobček hrali za SR “21“

V utorok 29. marca 2022 mala SR “21“ v Žiline na programe kvalifikačný súboj so Španielskom a seniorská reprezentácia odohrala v španielskej Murcii prípravný duel s Fínskom. Súčasťou slovenskej „dvadsaťjednotky“ boli Ivan Krajčírik, Filip Lichý, Tomáš Bobček a v realizačnom tíme náš klub zastupoval lekár František Rigo. V seniorskom výbere sa nachádzal ružomberský útočník Martin Regáli.

Slovensko – Španielsko 2:3 (1:1)

Tím SR “21“, za ktorý nastúpil v základnej zostave Filip Lichý a odohral celé stretnutie, prehrával už od 4. minúty, kedy skóroval Gil – 0:1. Následne pokračoval tlak súpera. Najskôr po rohovom kope Bernát vykopol loptu smerujúcu do siete a po chvíli Rodri trafil spojnicu domácej brány. V 14. minúte prvýkrát pohrozili naši reprezentanti, lenže Kaprálikova strela z uhla nezaskočila brankára. Po šiestich minútach Belko vyrazil Gilovu strelu. V 36. minúte získalo Slovensko pokutový kop, ktorý pohodlne premenil Bernát, no strelu z bieleho bodu si napokon musel zopakovať ešte raz. Opäť zvolil zo svojho pohľadu pravý dolný roh brány, kam sa tentokrát hodil aj brankár, ale prudká strela si našla cestu do siete – 1:1. V závere prvého polčasu García chytil Bernátovu hlavičku.

V 59. minúte Turrientes vystrelil tesne vedľa vzdialenejšej žrde. Po troch minútach prišiel do hry ružomberský útočník Tomáš Bobček. Ešte v tej istej minúte Gómez vypálil tesne nad. V 66. minúte získali Španieli priamy kop a tečovaná strela Gómeza si našla cestu popod brvno do brány – 1:2. Po štrnástich minútach Lichý vystrelil spoza veľkého vápna, no jeho zakončenie chytil García a vzápätí na opačnej strane skóroval Navarro – 1:3. V 83. minúte Riquelme vystrelil pod brvno, lenže Belko vyrazil jeho strelu. Po piatich minútach Vojtko preveril Garcíu strelou z väčšej vzdialenosti, ale španielsky gólman bol na mieste. V nastavenom čase obranca zblokoval Bobčekovu strelu z uhla na rohový kop, po ktorom hlavou skóroval Nebyla – 2:3. Počas zvyšných minút sa mladí futbalisti spod Tatier snažili o vyrovnanie, čo sa im ale už nepodarilo a tak prehrali s favorizovaným Španielskom 2:3. Viac informácií o zápase nájdete TU.

Fínsko – Slovensko 0:2 (0:1)

Krátko po skončení kvalifikačného stretnutia SR “21“ sa naša pozornosť presunula na Pyrenejský polostrov, kde nastúpil seniorský reprezentačný výber na prípravný duel s Fínskom. Slovensko malo prvú väčšiu príležitosť v 21. minúte, kedy Bero namieril nad brvno. Po štyroch minútach na opačnej strane vystrelil Lod tesne vedľa. V 38. minúte Duda otvoril skóre nádhernou strelou do horného rohu spoza šestnástky – 0:1.

V 54. minúte Boženík dostal peknú prihrávku pred bránu, lenže jeho strelu odvrátil obranca na rohový kop. Po šiestich minútach fínsky obranca zblokoval Dudovu strieľanú prihrávku. V 72. minúte Jirka vystrelil spoza šestnástky a jeho strela sa od žrde odrazila do brány – 0:2. Po šestnástich minútach Strelec poslal loptu z priameho kopu tesne nad brvno. V nadstavenom čase ešte Škriniar strelou z priameho kopu preveril Hradeckého, ktorý ju vyrazil. Slovensko zvíťazilo nad Fínskom 2:0. Martin Regáli nezasiahol do tohto duelu. Viac informácií o zápase nájdete TU.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK