11.4.2022

Naše futbalistky sa pričinili o návrat SR WU19 do Ligy A

Slovenská ženská futbalová reprezentácia do devätnásť rokov odohrala v Andorre druhú fázu kvalifikácie Ligy B, kde si zmerala sily s Arménskom, domácou Andorrou a Gruzínskom. Súčasťou tímu boli aj naše futbalistky Frederika Kovaliková a Rebeka Žihlavníková.

V prvom zápase vyhral slovenský výber nad Arménskom 8:0. Rebeka Žihlavníková odohrala druhý polčas a zapísala sa aj na streleckú listinu, keď tri minúty pred koncom riadnej hracej doby uzavrela skóre stretnutia. Frederika Kovaliková prišla do hry v 68. minúte.

V následnom druhom vystúpení SR WU19 zdolala domácu Andorru 6:0. Rebeka Žihlavníková hrala do 62. minúty. Frederika Kovaliková odohrala druhý polčas a na výhre sa podieľala jedným gólom, keď v 89. minúte uzatvorila skóre stretnutia.

Slovenské futbalistky uspeli aj v poslednom kvalifikačnom meraní síl, keď zdolali Gruzínsko 4:0. Rebeka Žihlavníková odohrala celé stretnutie. Frederika Kovaliková prišla do hry v 53. minúte.

Naše reprezentantky sa vďaka trom presvedčivým víťazstvám v kvalifikačnej skupine vrátili do Ligy A. Viac informácií zo zápasov nájdete TU.

Foto: Futbalistky MFK Ružomberok

ZDIEĽAJ ČLÁNOK